Прочитај ми чланак

ШТА ЈЕ ВУЧИЋ поручио Богољубу Карићу

0

vucic karic
Александар Вучић нема „ништа против да се Богољуб Карић врати у Србију”, али истиче да ће „прво морати да оде у притвор, а онда на суду да докаже своју невиност”.

Ово је председник Владе Србије рекао својим најближим сарадницима коментаришући медијске најаве о повратку Богољуба Карића у Србију.

Карић је у интервјуу за ТВ Пинк поручио из Москве да би се вратио, али само ако се против њега укине оптужница. Он се терети да је оштетио “Мобтел” за више од 60 милиона евра и у бекству је од 2006. године.

Селаковић: Само суд о Карићу

Одлуку о повлачењу оптужнице против Богољуба Карића могу донети само правосудни органи, изјавио је министар правде Никола Селаковић.
– Да ли је нешто учињено законито или не, о томе одлучује искључиво суд. Услов да било ко уложи новац у инвестиције у Србији је да нема проблема са правосудним органима. То важи и за Богољуба Карића – нагласио је Селаковић, коментаришући наводе медија да би Карић, уколико буде повучена тужба против њега, инвестирао у Србију.

– Закон у Србији важи исто за све, па и за Богољуба Карића. Он слободно може да се врати у Србију, а суд је једино место где се може утврдити да ли је крив или не. Зато није реално укидање оптужнице против Богољуба Карића – каже за “Блиц” један од најближих сарадника премијера.

„Блиц“ сазнаје да Карић има подршку за повратак у Србију како појединих саветника председника Томислава Николића, тако и представника опозиционих странка којима је годинама финансијски помагао, али и појединих медијиа, који то раде из чистог материјалног интереса.

– Знамо да је један од саветника председника Николића био у Москви заједно са екипом ТВ Пинка када је направљен интервју са Карићем, али и да он има подршку странака из опозиције. Зато је Карић тако лепо говорио о њима у интервју, док је за свој прогон кривио само бившег премијера Војислава Коштуницу.

Све ово само представља додатни притисак на премијера Вучића, али то, на жалост многих, неће променити чињеницу да ће Карић ако се врати морати да се суочи са законом – каже наш саговорник.

Челници СНС о лидеру ПСС

Александар Мартиновић: Да ли ће се Богољуб Карић вратити у Србију, зависи у потпуности од њега и надлежних државних органа. То да се враћа су медијске спекулације, а ја се њима не бих бавио.

Игор Мировић: Читава прича око Карића траје предуго, правосуђе 10 година не може да је реши. Треба коначно да се одреди да ли је све то што се сумња и говори тачно или није, да се подигне или не подигне оптужница. Што се бизниса тиче, свидело се то нама или не, Карић у томе није био неуспешан.

Братислав Гашић: СНС од првог дана истиче да нико није заштићен од одговорности без обзира на страначку припадност или било какве политичке везе. Суд и остале институције правосуђа треба у сваком, па и овом случају, да раде свој посао.

(Блиц, Фото: О. Бунић)