Прочитај ми чланак

Шта је с канализацијом на левој обали Дунава!? Бесомучне СНС лажи и изигран народ!

0

Током поплава на лето 2019. године становнике леве обале Дунава (која је била најтеже погођена поплавама) обишли су председник Србије Александар Вучић и заменик градоначелника Београда Горан Весић. Тада је становницима Борче, Овче, Крњаче и Котежа обећан завршетак канализације за годину и по дана, највише за две. Рок за завршетак радова је прошао, а по обичају, Вучић и Весић су опет слагали грађане.

– За Овчу, Борчу, Котеж и Крњачу крећемо да радимо канализацију крајем фебруара, почетком марта. Рачунајте да оне тамо године, дакле, за годину и по дана имамо завршену канализацију коју људи чекају по 60, 70 година овде – обећао је Вучић у јуну 2019.

Председник Србије је тада баратао милионима, као што то обично ради, те је истакао да ће за изградњу бити потребно близу 80 милиона евра.

– Ја знам да сте слушали бројна обећања и знам да су људи долазили пред све изборе и увек исто понављали не размишљајући о томе да ли имају новац, као да је лако набавити десетине милиона евра – истакао је он.

У септембру месецу исте године, Горан Весић такође обећава канализацију.

– Радови ће фазно почети са првим пролећним данима следеће године и трајаће негде око годину и по дана. За годину и по дана до две године завршићемо комплетну канализацију на левој обали Дунава, то је фекална канализација – истакао је Весић.

Прошли су ти пролећни дани, прошло је и више од две године од Весићевог обећања, а он почетка радова и даље нема ништа. С обзиром на то да се ближе избори, који ће бити одржани у априлу наредне године, рок за почетак радова померен је за фебруар-март, гле чуда, баш пред изборе.

– Пројектовање је завршено и сваки дан очекујемо да распишемо тендер за изградњу канализације. То значи да ми очекујемо, пошто је 60 дана рок за избор извођача, да у децембру имамо извођача, значи да фебруар, март могу да почну радови – рекао је Весић, гостујући на ТВ Прва.

По ко зна који пут власт у Београду је изиграла становнике престонице, разбацујући се празним обећањима. Али, чим су избори на видику, стара обећања се рециклирају, јер рејтинг је најбитнији, а за канализацију их баш брига…