Прочитај ми чланак

ССП: Кривичне пријаве против одговорних у Београду за пожар у Винчи

0

Данас је одбор Странке Слободе и правде Београд поднео кривичну пријаву против одговориних лица у "Градској чистоћи и "Бео Чистој енергији" због пожара на депонији Винча и то због основане сумње да су извршили кривично дело изазивања опште опасности и загађења животне средине.

Кривичну пријаву испред ССП Београд поднела је председница ГрО Београд Мила Поповић због тога што морамо знати како је дошло до пожара и ко је одговоран:

„Већ 12 дана се Београђани гуше у диму. Не знамо ни колико је загађење, не знамо шта је узрок пожара ни какве су последице по здравље грађана Београда. За пожар нико не преузима одговорност, а пребацују га као пинг -понг лоптицу. Са једне стране имате „Градску чистоћу“ , са друге концесионара „Бео Чисту енергију“, а са треће надзор. Београђани већ плаћају и Весића и Управу, Градску чистоћу, страног партнера, а од скоро и надзор партнера 70 милиона динара. Све то плаћамо, а и даље се не зна ко је одговоран за пожар“, каже Поповић.

Поповић је нагласила да се све то десило услед несавесног вођења Града и постављања нестручног кадра на чело комуналних друштава као и лошег и штетниг уговора са концесионарем. Додала је да једина препорука коју су Београђани добили од градских власти како да се заштите од загађења је „да затворе прозоре и не излазе напоље када осете дим“.