Прочитај ми чланак

СРС: Зауставимо пропадање општине Младеновац

0

jovica 1

„Драги суграђани, иза нас су остале тешке године које су проузроковале пропадање општине Младеновац. Индустрија је замрла, сељаци су ојађени и више пута преварени а властодршци су годинама радили само у корист својих политичких странака и ситних личних интереса. Многи нас питају како на престојеће изборе и с ким у коалицију наступати?

Ми на ове изборе излазимо с најбољим коалиционим партнером, народом Младеновца. Наша снага је народ. Наша снага су њихове идеје и проблеми које ћемо заједно решавати“, рекао је Јовица Стојковић председник српских радикала у Младеновцу и додао:

„Ми смо доласком победника из Хага, проф. др Војислава Шешеља, кренули и за ових девет месеци спровели озбиљну реорганизацију нашег општинског одбора. Спремно дочекујемо локалне изборе за које нико поуздано не зна када ће бити јер су у нашој општини уведене привремене мере. Сукоб напредњака и демократа не желим овом приликом да коментаришем јер смо ми једина снага која ће обезбедити бољи живот за све грађане Младеновца. Док се други препуцавају политичким саопштењима о томе ко је неспособнији ми смо свакодневно на терену с нашим јединим савезником – народом. Програм Српске радикалне странке је већ свима познат, јер је утемељен у српском народу, а на ове локалне изборе посебно ћемо се осврнути на оне тачке на које су нам сугерисали управо наши суграђани. Кључне тачке се огледају у следећем:

1. Субвенционисање пољопривредника за куповину механизације, стоке и садног материјала.

– Оснивање општинске земљорадничке задруге ради лакшег пласмана производа на домаћем и страном тржишту, као и набавку репро материјала за задругаре без ПДВ-а:
– Стеоних јуница
– Супрасних крмача
– Оваца
– Коза
– Садница воћа

2. Развој бањског туризма :
– Израда плана детаљне регулације Бањског подручја Селтерс – Младеновац.
– Довођење инвеститора за развој бањског туризма.
– Оснивање јавног предузећа за управљање Бањским подручјем Селтерс-Младеновац.
– Отпочети наплату Институту Сокобањска експлоатацију минералне воде и другим привредним субјектима који експлоатишу минералну воду на територији Општине Младеновац.
– Омогућити Општини Младеновац да врши наплату боравишне таксе.
– Средства која се наплате на овај начин Општина Младеновац ће уложити за субвенционисање проширења туристичких капацитета на територији Општине Младеновац.

3. Субвенционисање предузећа, привреде и породичних радионица,
– Кроз програм постицања новозапослених.
– Набавку машина и опреме за мале привреднике и занатске радионице.
– Променити начин обрачуна наплате привредницима за изношење смећа (уместо са садашњег начина по квадратном метру, него по изнешеном килограму).

4. Враћање Паркинг сервиса општини Младеновац:
– Поништити уговор Метропаркинга и Општине Младеновац,
– Донети праведни начин наплате паркирања и смањити основну цену по сату.

Начин наплате:

Када контролор уочи возило које нема уплаћен паркинг, не пише се аутоматски дневна карта, него му се пише за наредна два сата признаница, а у случају да пређе два сата пише му се дневна карта у периоду од када је уочен до 19.00 часова до колико се и врши наплата по сату.
У случају да не изврши уплату у року од седам дана, шаље се опомена за извршену услугу, а тек потом покренути принудну наплату али не преко извршитеља него редовним и законским путем.
– Свим грађанима Младеновца омогућити куповину годишње карте по симболичној цени.
– Укинути зонирање.

5. Оснивање посебног фонда за помоћ вишечланим породицама и угроженим грађанима Младеновца.
– Који би се финансирао из пословне добити Паркинг сервиса, донацијом од привредника из Младеновца и осталих донатора.
– Обавезно из буџета определити средства за фонд.

6. Равномеран развој свих месних заједница на територији општине Младеновац:
– У свакој месној заједници где постоје домови културе или просторије месних заједница, обновити и ставити у функцију простор за окупљање омладине.
– Равномеран и праведан развој инфраструктуре по месним заједницама.
– Равномерна и праведна изградња спортских вежбалишта и дечјих игралишта.

Изборни штаб смо формирали а чланови штаба чине људи различитих занимања, др Мица Марковић, предузетник Милош Коцић, инжењер машинства Мирослав Пушкаш, професор Зорица Николајевић, пољопривредник Александар Блажић и многи други,“ закључио је за Србин инфо, Јовица Стојковић.

(Србин.инфо, Теша Тешановић)