Прочитај ми чланак

СРС: Сакупљамо потписе за смену Томислава Николића, СПС покрао Србију (Видео)

0

srpski radikali

Због кршења Устава руководство Српске радикалне странке покреће акцију прикупљања потписа за подношење иницијативе за разрешење дужности Томислава Николића са функције председника Републике.

У образложењу се наводе три кључна аргумента:

–       Нелегално стицање факултетске дипломе, што је криминални акт корупције, а сваки криминални акт је противуставан,

–       Функцију председника је претворио у функцију портпарола фондације Драгице Николић, чиме приватну фондацију ставља испред државних органа, с тим да не постоји никаква евиденција прилива средстава као и њиховог коришћења,

–        У зграду Председништва сместио је просторије фондације Драгице Николић, иако је тако нешто законом забрањено рекао је председник Странке Војислав Шешељ.

„Обраћамо се државним органима да покажу своју хуманост и солидарност и да учине све како би помогли некадашњем председнику РСК, Горану Хаџићу, који се налази у Хашком трибуналу и болује од астроцитома, тешког облика тумора мозга“ апеловао је Шешељ.

„Ми настојимо да јавно жигошемо беспомоћност и незаинтересованост режима, на пример, за садашње муке становника Мајданпека, Бора и још неких места који данима немају струје, немају воде, немају грејања. И знате шта се још десило? Дошла инспекција из Бора и кажњава приватнике у Мајданпеку што не издају фискалне рачуне, а нема струје, па не могу да откуцају те рачуне. Чак се и такве ствари дешавају. Није толико смешно, колико је трагикомично. Невероватно! Не зна човек да ли би се пре смејао или плакао због такве ситуације“ и још једном указао на неспособност режима.

Уништавањем војне технике, опреме и наоружања кроз претапање у челик, „US Steel“, власник железаре у Смедереву, је остваривао велики екстрапрофит. Били су највећи извозник, контролисали су регионално тржиште црне и обојене металургије, а кум ове криминалне приватизације је био бивши амерички амбасадор Вилијам Монтгомери.

Фабрику су, те 2003. године, купили за само за 23 милиона долара, а дугове је покривала Република Србија, неозбиљношћу републичке владе у којој су главнину чиниле демократе. Када је амерички US Sтееl исцрпео све ресурсе рециклаже гвожђа и челика, не само у Србији већ и у целом региону, Американци продају железару Србији за један долар, уз 260 милиона дуга на терет Србије, који су они накнадно направили, иако су пословали са екстрапрофитом.

Нова подвала, коју спрема садашњи амерички амбасадор Кирби, огледа се кроз активност Есмарк групе, чији је задатак да преузме железару у Смедереву и направи дугове, уз одржавање привида производње, а комплетну државну дотацију, од неких 50 милиона евра (коју је најавио премијер Србије) изнеће из државе проглашењем банкрота, образлажући га кризом у Украјини, недостатком сировина и скупим транспортом, чиме се заправо планира уништење комплетне српске производње челика, истакао је Војислав Шешељ и додао

„На основу званичних полицијских изјава службеника МУП-а, Ивица Дачић повезан је са бизнисменом Милетом Брезанчићем, власником 50 бензинских пумпи, који је сав свој капитал стекао криминалним путем, подмићивањем најближих Дачићевих сарадника, Ивице Тончева и Премовића. Заузврат, био је заштићен од полиције, а преко својих људи из НИС-а присвојио је још 20 бензинских пумпи.“

(Србин.инфо)