Прочитај ми чланак

СРС: Европљани у Београду – за Српско Косово!

0
SRS setnja Beogradom 

Европски антиглобалисти за Српско Косово и Метохију
У организацији Савета за омладину и спорт Градског одбора Српске радикалне странке Београд,  одржана је трибина „Европски антиглобалисти за Српско Косово и Метохију“.

На трибини су поред заменика председника Српске радикалне странке, Немање Шаровића, говорили и активисти „Евроског фронта за солидарност са Косовом и Метохијом“ и „Сол.ид“ : Патрик Вондрак (Чешка), Матео Капонети (Италија) и Гуљељмо Касаљини (Италија).

„Европски фтронт за солидарност са Косовом и Метохијом“ основан је у јуну ове године, по узору на „Европски фронт за солидарност са Сиријом“. Чланови и симпатизери фронта су из многих Европских земаља: Чешке, Италије, Белгије, Холадније, Француске, Финске, Шпаније, Грчке, али то је пројекат који још увек расте.

Матео Капонети истакао је да је Италија увек имала добре односе са Србијом, али да је срамота што су савезничке снаге из база у Италији бомбардовале Србију, јер је на тај начин Италија директно била укључена у злогласно бомбардовање и непосредно признавање независности Косова. „То нас готово нужно приморава да пружимо подршку Србији у одбрани територијалног суверенитета, културног и политичког живота Срба на Косову“, изјавио је Капонети.

„Када сам видео безбрижну Српску децу, тужна лица њихових мајки, понос и умор у очима њихових очева, задрхтао сам, јер смо на њиховом месту могли бити ми и наше породице. И то из разлога јер су култура становништва, соматске, верске, историске и географске разлике, међу нашим народима, заиста минималне“, изјавио је Гуљељмо Касаљини.

Он је такође истако да је Косово, света Српска земља, постала један од главних циљева, где су усмерили све своје напоре и хуманитарне помоћи, јер како је нагласио, ону своју земљу воле највише, али то не искључује њихово присуство и њихову помоћ у другим деловим света.

Патрик Вондрак је подсетио да Чешко-Српско пријатељство датира још од оснивања Мале Антанте, војно-политичког савеза Чешке, Југославије и Румуније, по завршетку Првог светског рата. Навео је да су срамна деловања њихове владe, почела крајем прошлог миленијума када се, бивши премијер, садашњи председник Републике Чешке сложио са бомбардовањем Србије. Али је сигуран у то да се упркос многим пропагандним притисцима од стране Запада, Чешки народ није сложио са таквом агресијом.

Српска радикална странка се захваљује овим младим људима на несебичној подршци, коју пружају Србима са Косова и Метохије и позивамо режим у Србији да се угледају на њих и да се почну понашати као власт у Србији а не поданици ЕУ.