Прочитај ми чланак

СРС: Држава има уставну обавезу да казни прешевске сецесионисте

0

Српска радикална странка упозорава јавност на необјашњиво понашање државних органа који недељу дана нису способни да уклоне споменик терористима ОВК подигнут испред званичне државне институције – зграде Општине Прешево.

Јучерашњи позив Ивице Дачића да Албанци сами уклоне споменик сматрамо у најмању руку лицемерним, јер знамо, баш као и Дачић, да шиптарски терористи не слушају српског премијера, него Тачија и финансијере из Америке!

Овде је реч о организованом, систематском и трајном деловању против државе, јер је пре постављања споменика прешевска Скупштина донела одлуку да се трг испред Општине назове по терористима ОВК, па је та одлука послужила као основ за дизање споменика (тако је објаснио посланик Риза Халими). 

Зато од државе захтевамо да престане да дрхти пред ЕУ и да спроведе акцију у којој ће сви починиоци ових противдржавних аката бити ухапшени и процесуирани, споменик већ данас демонтиран, а јавност о томе прецизно обавештена.

 У супротном, Србија ће бити једина земља у историји која чува споменик у славу оних који су учествовали у оружаној побуни против државе са циљем рушења уставног поретка.

 

(СРС)