Прочитај ми чланак

СРС: Багери поново на Јарињу!

0

Непуна два сата након што је на заједничкој седници скупштина четири општине са севера Косова изгласано да се уклоне барикаде, на прелазу Јариње постављена су два багера, саопштила је Српска радикална странка.

Окупљени Срби пристали су да се разиђу када су добили гаранције Владе Србије и председника општина Звечан, Лепосавић, Зубин Поток и Косовска Митровица да се неће наставити изградња интегрисаног граничног прелаза, али су поново преварени, гаранције су одмах прекршене, а багере на Јарињу тренутно обезбеђују полицијске снаге, наводи се у саопштењу.

Доказало се да су одборници Српске радикалне странке исправно поступили када су напустили заједничку седницу скупштина општина пре срамног гласања, којим је договорено да се Срби повуку са барикада, истичу радикали.

 

Данас: Радикали напустили заједничку седницу четири општине са севера Косова.

Одбпрници Српске радикалне странке су, након дискусије поводом закључака Владе Републике Србије, напустили заједничку седницу скупштина ппштина Звечан, Лепосавић, Зубин Поток и Косовска Митрпвица у знак неприхватања билп које варијанте стварања граница којe представљају поделу унутар Републике Србије.

У закључцима Владе се не види ниједна гаранција за Србе. Српски радикали нису лицемери да прво критикују а када дође време за гласање подрже решења која нису добра. Из тог разлога смо напустили седницу пре гласања.

Чланови председничког колегијума Српске радикалне странке већ трећи дан дежурају са народом на барикадама.

Првог дана на барикадама су били Немања Шаровић и Александар Дражић а данас су на
Јарињу др Ана Симоновић и Зоран Красић.

(СРС)