Прочитај ми чланак

Српско национално веће: Ако Српска листа искористи протест за политичке циљеве…

0

Српско национално веће Косова и Метохије подржава захтеве Удружења пензионера Косова и Метохије и има разумевање за њихово незадовољство и бригу, јер је шовинистичка и недемократска власт Аљбина Куртија својом антисрпском политиком у потпуности угрозила еконосмску, социјалну и националну егзистенцију Срба на Косову и Метохији.

Српско национално веће је већ раније реаговало на бескрупулозну политику етничког чишћења коју Косовска влада спроводи и захтевало да се са таквим односом према недужном и голоруком народу одмах престане. Такође смо најавили да ће, ако се таква политика настави, у противном, неминовно доћи до револта и реакције угроженог народа и његове грађанске непослушности.

Очекујемо да организатори неће дозволити да несрећу народа и скуп искористе политичке партије, поготову не тзв. Српска листа, која поред власти у Приштини, сноси највећу одговорност за стање у коме се наш народ нашао. Захтевамо од „Српске листе“ да буде што даље од скупа и не покушава да скуп употреби за своје политичке циљеве и „прање“ од своје одговорности.

Позивамо све заинтересоване да на скуп дођу у својству грађана и тиме покажу зрелост, али и отпор политичким манипулаторима. Од тога колико ће данашњи скуп бити достојанствен, у многоме ће зависити даља борба нашег народа против шовинистичке и дискриминаторске политике једног од највећег мрзитеља српског народа, Аљбина Куртија, али и против издаје српске власти, која је на делу!

Како радили, тако нам Бог помогао!

Информативна служба СНВ КиМ