Прочитај ми чланак

Српским властима се не свиђају критике на Вучићев рачун у руским медијима

0

Руска федерална новинска агенција Регнум је на свом порталу објавила текст под називом “Српским властима се не свиђају критике на Вучићев рачун у руским медијима”, а поводом речи Драгутина Матановића, који се наводи као саветник Александра Вучића.

Текст преведен на српски језик преносимо у целости.

Фото: Н.С.

Оригинал текста на руском језику: Сербским властям не нравится критика Вучича в российских СМИ – ИА REGNUM

Саветник председника Србије Драгутин Матановић позвао је на борбу против “медијске буке” коју представници српске опозиције стварају у неким руским медијима, а то је саопштио 14. априла, у Београду.

Према Матановићевим речима, једна од тих опозиционих личности је Млађан Ђорђевић, који своје текстове објављује на порталу РЕГНУМ. Матановић га је назвао “политичким мороном” који себе “назива русофилом и пише за неке интернет портале, иде на ТВ канале и живи уживо на државном ТВ каналу Росија 24 који критикује председника Вучића и његову политику”.

“Млађан Ђорђевић и његови суфлери, који певају под гуском на руском медијском простору, константно оптужују српског лидера да припрема Србију за чланство у НАТО-у и да се спрема да забије нож Русији у леђа”, рекао је Матановић, а преносе Факти.орг.

“Упркос чињеници да је питање интеграције Србије у НАТО кључни део стратегије овог војног блока, Београд је коначно затворио то питање 27. децембра 2019. године, потврђујући статут те војно неутралне земље”, рекао је Матановић.

Подсећамо да је Драгутин Матановић члан управног одбора компаније “Нафтна индустрија Србије” у којој “Газпром њефт” има удео од 56,15 одсто. Један од чланова управног одбора компаније је бивши руски и српски амбасадор Александар Чепурин. Почетком новембра 2019. године Србија је усвојила нови Индивидуални план партнерства са НАТО (ИПАП) за период од 2019. до 2021. године. Влада је у септембру 2020. одлучила да откаже учешће у вежбама “Словенско братство 2020”, на којима је требало да учествују и Русија и Белорусија.

Извор вести: Сербским властям не нравится критика Вучича в российских СМИ – ИА REGNUM