Прочитај ми чланак

СРПСКИ ПОЛИТИЧАРИ КАО ОРУЖЈЕ ЗАПАДА У НАПАДУ НА РУСИЈУ: Тихо гурање целог региона у НАТО

0

nato-vs-russia-3

Ситуација у Украјини је алармирала западну империју, која и поред тога што посрће, покушава да, фудбалским жаргоном, крене у контру и изненади горопадног руског медведа. Оруђе у овој идеји нажалост су Србија, Босна и Херцеговина и Црна Гора.

У немери да заустави све већи утицај Русије на Истоку Европе (али и на Западу, што потврђују и недавни избори за Европски парламент, где су готово већину освојиле евроскептичке партије, који се залажу за расадњу с Москвом), моћници из Брисела и Вашингтона су покренули нови пројекат – хитан пријем Црне Горе, Босне и Херцеговине и на крају Србије у НАТО пакт.

Братски односи режима у Београду и Подгорици су већ познати, а премијер Србије Александар Вучић недавно је у прву знаничну посету отишао баш у Сарајево. У Црној Гори већ месецима раде на томе да се и поред воље народа, ова најмања држава бивше СФРЈ угура у НАТО злочиначки пакт.

Сада се ситуација рапидно мења и у БиХ, где генерални секретар НАТО-а Андерс Фог Расмусен очекује да ће БиХ решити питање војне имовине како би у септембру био активиран Акциони план за чланство (МАП) у НАТО. Колика је то важност за НАТО, да ова земља уђе у ову војну алијансу говори још једна посета Расмусена Сарајеву у року од три месеца, те је стога очито да такве честе посете сугеришу журбу. Вероватно је време посете намерно и изабрано, и то у време поплава да би се стекао дојам „хуманости“ ове организације.

Глас Русије наглашава да треба напоменути да су све политичке странке из Републике Српске, мимо воље и знања њених грађа урадили све да се иде корак по корак према НАТО-у. Треба напоменути и то да су све политичке странке по питању НАТО-а, изразито дволичне. Говоре једно, а раде друго, што је доказ о неискрености њиховог политичког деловања. Говоре да је услов став Србије, иако се зна да у Уставу Србије пише да је Србија војно неутрална, а са друге стране су за имплементацију акционог плана МАП за чланство у НАТО. Говоре да ће бити обавезно одржан референдум у Републици Српској, а потписују законе на нивоу БиХ о уласку у НАТО.Испотписивани су сви потребни уговори, документи и закони.

Важно је рећи и то да су српски политичари и једни од главних координатора да Република Српска, заједно са БиХ уђе у НАТО, а са друге стране се говори да о томе нема ништа или сличне приче. Стога на крају остаје да се запитамо, ко је луд, ко је преварен, због те дволичне политике српских политичара из Републике Српске?!

Да ли је на помолу рецепт: експресни улазак Црне Горе и БиХ у НАТО, што би Србију ставило у „безизлазну” позицију, па би домаћа медијско-гебелска сцена лакше могла да убеди Србе како је време да забораве НАТО злочине и прихвате реалност.

Да ли ће се српски политичари у Србији и Републици Српској смешкати и даље Владимиру Путину и заклињати се у русофилске груди, док паралалено газе вољу свог народа и од братске Русије праве непријатеља?

(Србин.инфо – Алексеј Димитријевић)