Прочитај ми чланак

СРЂАН НОГО саслушан у Тужилаштву: Вучић наредио полицији да буде брутална

0

Народни посланик Срђан Ного саслушан је данас у тужилаштву због сумње да је вршио насиље и учествовао у нередима који су се догодили током протеста испред Народне скупштине Србије и он је негирао кривично дело које му се ставља на терет.

Ного се терети за насилничко понашање на јавним скуповима, а како портал Нова.рс незванично сазнаје, он је на данашњем саслушању изнео и низ оптужби на рачун председника Србије Александра Вучића, али и високих функционера у полицији, који су, како тврди, издавали наређења да полицијски службеници врше прекомерну употребу насиља према грађанима.

Марко Пушица, адвокат бившег члана Двери, потврдио је за наш портал да је Ного данас саслушан и да је негирао кривично дело које се терети.

“Мој брањеник је негирао извршење кривично дела и на саслушању је указао на све околности које су пратиле овај догађај. Интересантно је да се њему, као и младићу Дамњану Кнежевићу, који је такође ухапшен због нереда, на терет ставља да је коловођа групе која је вршила насиље, иако се у наредби за истрагу помиње само он, односно ниједно друго лице”, каже Пушица за наш портал.

Како Нова.рс незванично сазнаје, Ного је на данашњем саслушању изнео и низ оптужби на рачун председника Србије Александра Вучића, директора полиције Владимира Ребића, команданта Специјалне антитерористичке јединице (САЈ), начелника Полицијске управе за град Београд, као и неколико НН лица, рекавши да су злоупотребили своје службене положаје.

Ного је истакао да су они издавали налоге да полицијски службеници употребљавају прекомерну употребу силе према грађанима, који су се налазили испред Скупштине. Између осталог, он је посебно указао и на коришћење припадника САЈ на поменутим протестима и у циљу сузбијања нереда, иако се јасно зна да се ова јединица користи у борби против тероризма.

Више јавно тужилаштво би током вечери требало да одлучи о предлогу о одређивању притвора Ногу, након чега ће се знати да ли ће он бити пуштен на слободу или спроведен у притвор.