Прочитај ми чланак

СРБИЈА УДАРИЛА НА РУСИЈУ: Поштујемо територијални интегритет Украјине

0

nato-srbija-eu

Министарство спољних послова Србије саопштило је вечерас да је став Србије поводом догађаја у Украјини „познат и непромењен“.

„Поводом писања извесних медија о разговорима званичника украјинског Министарства иностраних послова са дипломатским представницима наше земље, Министарство спољних послова Републике Србије жели да истакне да је став Републике Србије поводом догађаја у Украјини познат и непромењен“, наведено је у саопштењу. Министарство није прецизирало који је то став.

Нешто раније вечерас појавила се информација да је амбасадор Републике Србије у Украјини Раде Булатовић изјавио за време састанка са замеником министра спољних послова Украјине Данилом Лубкивским да се српска страна залаже за територијални интегритет Украјине. Сајт восток.рс пренео је ове наводе украјинских медија.

Осим тога, у телефонском разговору између заменика министра спољних послова Украјине Дмитрија Лубкивског и заменика министра спољних послова Србије Горана Петровића стране су се, наводно, договориле да предузму мере са циљем активирања билатералног дијалога након формирања нове Владе Србије на основу резултата парламентарних избора 16. марта.

Петровић је према овом извору потврдио да званични Београд подржава суверенитет, територијални интегритет и неповредивост граница Украјине.

Извор: Тањуг, Восток