Прочитај ми чланак

Србија се придружила “Алијанси за управљање вештачком интелигенцијом”

0

У Србији је прошле године отворена канцеларија за Четврту Индустријску Револуцију на којој је присустовао и сам директор Светског Економског Форума Клаус Шваб, док је поред тога отворено неколико биолабораторија на простору наше земље.

На Самиту о управљању вештачком интелигенцијом Светског економског форума у Сан Франциску, чији је домаћин био Центар за четврту индустријску револуцију (Ц4ИР), Србија се као 33. држава придружила Алијанси управљања вештачком интелигенцијом, саопштено је вечерас из Владе Србије.

Чланство у Алијанси Србији ће донети бржи развој вештачке интелигенције (АИ) уз експертску подршку, фокусирајући се на одрживост, отпорност и безбедност АИ- тврде из владе.

Како преносе медији циљ Самита, који је окупио лидере и стручњаке из преко 200 водећих светских компанија, организација, био је да се промовишу одговорне иновације вештачке интелигенције, стављајући етичке смернице као приоритет у технолошком напретку.

На Самиту, Србију је представљао саветник председнице Владе Србије Стефан Баџа, који је истакао да је Србија 2019. усвојила Стратегију развоја вештачке интелигенције и да је лидер у региону у развоју те области.