Прочитај ми чланак

„Србија не мора ником да се извињава због ратова“

0

"Србија не мора ником да се извињава због ратова кроз историју, као ни за НАТО бомбардовање, већ само може да буде поносна на своје борце", изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Aleksandar_Vulin-mc.rs
Он је на обележавању Дана ратника општине Брус поручио да се то министарство зато труди да побољша положај бораца и њихових породица.

Како је рекао, Србију кроз историју није заобишао ниједан рат, као ниједну генерацију, и да се зато сада води политика војне неутралности.

– Не морамо ником да се извињавамо, морамо да будемо поносни на наше борце и оне који су дали своје животе и своје здравље и који су били ту када их је домовина позвала – нагласио је Вулин.

Према његовим речима, српски народ се увек борио за слободу и своју и других народа и српски народ никада није покушавао да се прошири на рачун животног простора неког другог народа.

– Борио се да опастане и живи само тамо где се родио и где је већ живео и ништа више од тога. Зато Србија захваљујући таквим прецима не мора ником да се извињава, ни за један свој рат, јер их није ни тражила ни водила.

Сваки од ратова је вођен зато што су то желели други и зато Србија нема зашто да се извињава ни за НАТО бомбардовање, јер ни то бомбадровање нисмо ничим ни изазвали ни тражили. Ми смо једноставно живели тамо где смо увек и живели и ништа више од тога – рекао је Вулин.

Он је рекао да баш зато што не морамо ником да се извињавамо морамо да будемо поносни на наше борце.