Прочитај ми чланак

СПРЕМНЕ ВЕЛИКЕ ПРОМЕНЕ: Ротирају се министри, копља се ломе око БИА

0

БЕОГРАД - Спремају се велике промене у Влади Србије! Многи министри ће „летети“ из својих фотеља, а у Владу према најавама премијера Александра Вучића улази „свежа крв“.

ФОТО: Танјуг - Раде Прелић

ФОТО: Танјуг – Раде Прелић

Сасвим је извесно да Никола Селаковић неће у новом сазиву више бити министар правде, јер се спрема за још одговорнију функцију у држави, а као његов наследник помиње се Милош Вучевић, актуелни градоначелник Новог Сада, који би био освежење у Немањиној 11!

– Селаковић ће сигурно добити много „јачу“ позицију у држави, него што је то место министра правде. Он је то својим резултатима на месту министра и заслужио, али последњу реч даће премијер Вучић – каже извор из Владе Србије. Његов потенцијални наследник није желео да коментарише сазнања.

– Милош је име које озбиљно фигурира за једно од места у Влади Србије, али и овде ће главну реч дати премијер Вучић – каже извор.

Према речима саговорника, Селаковићу за сада није нуђено место шефа БИА, али се очекује да добије понуду која се не одбија.

Лидер Српске напредне странке одмах је по објављивању првих изборних резултата, а када је постало јасно да су напредњаци ти који ће формирати нову српску владу, најавио крупне промене у свом кабинету, а Вучић је већ почео да спроводи своје речи у дело.

– Неки људи ће наставити да раде свој посао, а многи неће. Неки су радили добро, други нису, али је увек добро да имате „свежу крв“. Кренуо је у озбиљну реконструкцију свог кабинета. Као што је и најављено, многи министри напустиће фотеље, а за сада највише се ломе копља око имена првог човека БИА, где за сада као главни кандидат фигурира човек из струке, Марко Парезановић – каже добро обавештен саговорник.

Парезановић, који се помиње као кандидат за место првог човека БИА, важи за име које долази из струке, добро познаје читав систем и зато га премијер види као идеално решење за ову позицију.

Премијер Александар Вучић најавио је крупне промене у Влади Србије и чак шест нових министара. Како увелико преносе медији у својим досадашњим фотељама неће седети Снежана Бошковић Богосављевић, Александар Антић, Велимир Илић, Иван Тасовац и Срђан Вербић, а као нова имена на министарским местима појављују се Бранислав Недимовић (пољопривреда), председник немачког „Маршаловог фонда“ Иван Вејвода (дипломатија), прослављени глумац Мики Манојловић (култура), директор Математичке гимназије Срђан Огњановић (просвета), селектор репрезентације Србије у тенису Богдан Обрадовић (омладина и спорт)…