Прочитај ми чланак

Спрема се коалиција ДС и ЛДП?

0

(Новости)

Постоје идеје о стварању коалиције ДС и ЛДП у скорије време. Горан Ћирић, потпредседник ДС: Могуће је савезништво. Миљенко Дерета, посланик ЛДП: Имамо исту енергију

pol-ds-ldp_620x0

Руководства ДС и ЛДП покушаће у наредним данима да се договоре о ближој политичкој сарадњи која би могла да буде крунисана коалицијом за наредне парламентарне изборе – сазнају ”Новости” у тим странкама.

Према нашим информацијама, идеја за ново партнерство Ђиласових демократа и Чединих либерала, родила се у протеклих месец дана, а спекулације о могућем приближавању, подгрејане су после заједничке ”Шетње за Зорана”.

Горан Ћирић, потпредседник ДС, каже за ”Новости” да су грађани тог дана масовно поручили шта мисле о евентуалном партнерству ДС и ЛДП:

– Сматрам да је у интересу Србије да наше странке ближе и активније сарађују на разним питањима. Много је више ствари које су нам заједничке него оних које нас деле. Није корисно да сви инсистирамо на особеностима и малим разликама које чине наш страначки идентитет. Верујем да је могуће и реално политичко савезништво ДС и ЛДП.

Званично, у странци Чедомира Јовановића нису желели да коментаришу евентуалну будућу сарадњу са ДС. Речено нам је да још није тренутак да се разговара о тој теми.

Посланик на листи Јовановићеве странке Миљенко Дерета оцењује да би политички лидери и партијски прваци морали да воде рачуна о расположењу грађана које представљају:

– И на ”Шетњи за Зорана” били смо сведоци да постоји једна заједничка енергија међу народом. Сви који су организовали шетњу, али и многи други који на сличан начин виде будућност Србије, требало би да се окупе у снажан фронт за остварење Ђинђићевих идеала.