Прочитај ми чланак

Спрдња од државе – Вучић звао Миротића да га уверава!? КК Партизан: Хвала Вучићу!

0

Црно-бели су се огласили након одлуке Николе Миротића да не обуче дрес Партизана. Саопштење Партизана преносимо у целости.

„КК Партизан и поред свих уложених напора и преговора који су трајали неколико недеља, неће ангажовати једног од најбољих европских играча у овом тренутку, Николу Миротића.

Интересовање за играча од стране клуба датира од јуна месеца, када се појавила информација да ће Миротић раскинути уговор са Барселоном.

Без икаквог угрожавања финансијске сигурности играча приликом раскида у том тренутку актуелног уговора, председник КК Партизан, спортски директор и тренер црно-белих, Остоја Мијаиловић, Зоран Савић и Жељко Обрадовић су обавили начелне разговоре са Николом Миротићем, који их је угостио у свом дому у Тивту.

Када су Барселона и Никола Миротић обавили све административне послове, приступило се званичним преговорима током којих је клуб прихватио услове играча. Овим путем напомињемо да су се услови неколико пута мењали, али да је клуб увек налазио начин да их испуни и потписан трогодишњи уговор пре неколико дана пошаље на потпис Николи Миротићу.

Паралелно са тим, у јавности су се појавиле бројне информације о томе да одређене особе прете Николи Миротићу и да постоји бојазан за његову безбедност уколико постане кошаркаш Партизана.

Председник Мијаиловић, спортски директор Савић и тренер Обрадовић су неколико пута уверавали играча да нема разлога за забринутост и да је више него добродошао у Србију.

Такође, клуб је одмах контактирао највише државне органе како би и најситнија сумња била отклоњена. Овом приликом, КК Партизан се захваљује председнику Републике Србије, Александру Вучићу који је лично упутио позив играчу и потврдио да је безбедност њега и његове породице гарантована у Србији и да су они добродошли.

За све наведено, постоје писани докази у форми електронске поште или порука.

Ипак, из клубу непознатог разлога, Никола Миротић није одлучио да потпише већ договорене услове и КК Партизан је након одређеног периода чекања принуђен да одустане од ангажовања доскорашњег кошаркаша Барселоне.

Овом приликом КК Партизан Бет да напомене како је пре петнаестак дана Никола Миротића дао реч тренеру Обрадовићу а потом и председнику Мијаиловић, директору Савићу и капитену Пантеру да ће постати играч Партизана. Такође, клуб жели да напомене како се након тога још неколико пута распитивао око тога које ће још играче црно-бели довести.

Клуб јавно позива Николу Миротића да из обавеза према истини, а он је човек који се бори за истину, каже ко су особе које су му претиле.

Жеља и план клуба, била је да се тим гради око играча који су тренутно под уговором и самог Миротића, али ће сада тај план морати да се коригује.

КК Партизан чврсто верује да разлози за непотписивање уговора од стране Николе Миротића немају везе ни са каквим претњама, већ са неким другим стварима у које ће јавност моћи да се увери у данима пред нама.

Парни ваљак се окреће другим решењима на тржишту и са непромењеним амбицијама улази у сезону 2023/2024″, стајало је у саопштењу.