Прочитај ми чланак

ШОКАНТНИ ПОДАЦИ: Дачић обишао Земљину куглу 29 ПУТА!

0

Одавно су медији прогласили српску дипломатију на стероидима, али сада имамо прилику да видимо како то делује у пракси.

Јер како другачије назвати чињеницу да један човек у склопу својих дипломатских акција обиђе земљину куглу чак 29 пута?!

Да, добро сте прочитали 29 пута Земљину куглу обишао је први потпредседник Владе Србије и шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

Што се простом математичком рачуницом да израчунати да Ивица Дачић у два месеца једном облети планету.

Он је на свом обраћању током обележавања Дана српске дипломатије рекао:

„Кажу да је „Дипломата човек који два пута размисли пре него што не каже ништа“, надам се да то данас неће бити случај. У претходних пет година, колико сам на челу Министарства спољних послова, посетио сам 102 од 193 државе света, чланица УН, прешавши више од милион и сто хиљада километара и облетевши Земљину куглу 29 пута“.

https://twitter.com/SRBDiplomacy/status/1133316898563788801

О путешествијама шефа српске дипломатије најбоље говори инфографика коју је урадило Министарство спољних послова после пута Дачића за Африку када је навело да је за само 7 дана министар спољних послова посетио 7 држава.

Српска дипломатија на стероидима први пут се поменула 2009. године када је на челу МСП био Вук Јеремић, али му је Дачић својим путовањима и акцијама дефинитивно преотео ово звање, барем то горе поментуе цифре говоре.

Колико је оваква активност српске дипломатије дала резултата најбоље говори податак да је у претходних пет година само седам земаља признало тзв. Републику Косово, док је 13 земаља повукло признање.

               ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!