Прочитај ми чланак

СНС као ДС, настављено рођачко запошљавање на локалном нивоу

0

sns11

СНС је, супротно обећањима, наставила праксу ДС на локалном нивоу – улазница за посао у јавном сектору је страначка припадност или рођачка веза.

Истраживање “Блица” у десет градова и општина широм Србије показало је да су у непотизму све партије исте. Премијер Александар Вучић је више пута најављивао борбу против страначких запошљавања. Ево додатног материјала да се позабави проблемом.

НОВИ САД: Власт: СНС, СПС, СПО, ДСС, Трећа Србија…

Протесте грађана је изазвао случај Вујадина Масникосе, који је као члан Комисије за именовање извршитеља при Министарству правде запослио сестру и њеног вереника за извршитеље. Драган Милошевић, директор Геронтолошког центра, запослио је ћерку Тању Милошевић (25) за шефа сектора. Док је био директор у установи „Радосно детињство“ и тамо јој је нашао посао.

ПАРАЋИН: Власт: ДС, УРС и групе грађана

Супруга председника општине Саше Пауновића (ДС) добила је посао као професор биологије у средњој школи иако је била апсолвент, а на евиденцији незапослених у Поморављу било је више искуснијих професора.

ЧАЧАК: Власт: НС, СНС, СПС, УРС…

Супруга градоначелника Војислава Илића Вера запослила се 2005. са трговачком школом у Туристичкој организацији (ТОЧ) у време када јој је муж био председник Скупштине града. Сада је шефица комерцијалног сектора у ТОЧ. У државним предузећима запослени су Илићеви син и снаха.

СЈЕНИЦА: Власт: СДА, СПС, УРС

У новембру у Скупштини Сјенице останак СДА на власти омогућили су опозициони одборници Ремзо Турковић (СДП) и Ријалда Гурдаш (БДЗ). Одмах после тога муж Гурдашове постао је директор ЈКП “Врело”, а Турковићев син је сада директор Установе за културу.

НОВИ ПАЗАР: Власт: СДП, ДС, СНС, НС

Одборник Нермин Дражанин саопштио је са скупштинске говорнице да више није члан опозиционе СДА и да ће деловати као самостални одборник. Само који минут касније Скупштина града поставила је његовог брата Самира за заменика јавног правобраниоца.

ЈАГОДИНА: Власт: ЈС, СПС, ПУПС

Челни људи Јагодине у последње време нису запошљавали своје ближње у јавним предузећима. Међутим, нису ретке породице чији су сви чланови запослени у јавном сектору, а тренутно је највећи прилив из сеоских средина, где странке имају упоришта или су лидери из тих насеља.

ДЕСПОТОВАЦ: Власт: СНС и СПС

Директор ЈП “Ресавска пећина” Драган Обрадовић запослио је сина и чак планирао да га постави за свог помоћника, али га је туча са председником СО Владаном Милошевићем омела у тој намери. С друге стране, Милошевић је као директор у руднику “Ресавица” запослио кума за шефа кабинета.

СОКОБАЊА: Власт: ДС и СПС

Директорка Специјалне болнице “Сокобања“ Љиљана Исаковић запослила је сина и ћерку, због чега Агенција за борбу против корупције тражи њено разрешење. Министар Златибор Лончар каже да ће директорка бити кажњена “ако се докаже да је Агенција у праву”.

КРУШЕВАЦ: Власт: СНС, СПС, ЈС, ДСС

Жарко Анђелковић, градски већник ЈС, запослио је супругу у општини, ћерку у Бизнис инкубатору, а зета у Окружном затвору. Други већник из ЈС Братислав Илчић је супругу удомио у општини, сина у Хемијској школи. Милутин Тасић, син лидера градског СПС Владимира Тасића, постављен је за директора “Водовода”.

НИШ: Власт: СНС, СПС и УРС

Директор Дома здравља Милорад Јеркан је запослио сина Николу у здравственој станици. Запослио је и рођену сестру своје снаје, док је њој обезбедио стални радни однос у Клиничком центру. Брат директора “Водовода” Дејана Андрејевића је добио посао у том предузећу након што је Андрејевић постао шеф кабинета градоначелника Перишића (СНС). Посланик СНС Момир Стојановић прво је ћерки обезбедио посао у “Водоводу”, а потом у “Југоистоку”.

(Блиц)