Прочитај ми чланак

СНС: Деца сама развила заставу, јер “цене рад Вучића”

0

Лидер Српске напредне странке у Гаџином Хану Горан Стоиљковић каже да су пионирке женског фудбалског клуба Машинац "спонтано и самовољно" узела страначка обележја да би се сликала за Фејсбук.

Подсетимо, на фотографији која је, према речима тренера Перице Крстића, усликана на планини Селичевици, девојчице су држале заставу Српске напредне странке.

Стоиљковић, који је такође на фотографији, каже да су са девојчицама из нишког клуба које држе заставу, усликани и поједини родитељи. Он тврди да су заставе на излетиште донели активисти СНС, а да су их деца из Машинца узела самоиницијативно јер, како су му казали, „цене рад председника Александра Вучића“, пишу Јужне вести.

Он истиче да није било намере да се деца искористе за политичку пропаганду.

„На фотографијама су страначке заставе које је неко од активиста чланова избацио горе на планину, али странка није урадила ништа да наметне заставе, већ су деца сама узела. Ја сам им рекао немојте заставе, али су они рекли да хоће да се сликају са њима, да поштују председника Александра Вучића и да хоће да имају то за свој Фејсбук налог“, тврди Стојиљковић, а преносе Јужне вести.

Oд 15 девојчица колико је на фотографији, њих 5 држи раширену заставу, док је иза њих још једно обележје владајуће партије.

Дугогодишњи тренер Машинца, Крстић каже да је фотографија настала на Селичевици, где су децу одвели људи из Општине Гаџин Хан, који су прослављали Светог Илију.

Упитан због чега се малолетне чланице клуба користе за промоцију странке, каже да није ни био упознат са тиме да оне држе заставу напредњака, иако је и сам на фотографији, која је била окачена и на његов Фејсбук профил.

Крстић је додао да је изненађен информацијама да није законито користити децу у сврхе политичке пропаганде, као ни да Закон о спорту забрањује уплив политике у спортске клубове.

Не знам како су те заставе дошле, ја нисам много обраћао пажњу на те ствари. Нисам ни видео које су заставе искрено, јесам на фотографији, али нисам обратио пажњу – рекао је Крстић.

Ја нисам ни знао да је то забрањено, сад сте ме изненадили тим информацијама. Општина Гаџин Хан је то организовала, они су одвезли децу тамо и били домаћини. Не знам да ли је то странка или Општина била, али тамо нису били чланови само једне странке, нити смо ми били у том смислу опредељени политички – објашњава Крстић.

Он додаје и да су на фотографији родитељи појединих девојчица, као и да им заставе нису силом наметнуте у сврху промоције партије.