Прочитај ми чланак

СНС: Чедо, шта си радио у Шилеровој, одакле ти новац за луксузне виле и џипове?

0

Српска напредна странка објавила је да се неће – без обзира на јалове нападе Чедомира Јовановића на челнике СНС и бесмислене покушаје обмањивања јавности у Србији – ни за педаљ повући у напорима против корупције и организованог криминала и да ће „наставити да подржавамо све надлежне државне органе да истрају у овим тешким временима“.

Истовремено је саопштила:

„Крајње је лицемерно да ЛДП и Чедомир Јовановић било коме држе придике, јер су они ти коју су у последњих дванаест година учестовали у власти, или је подржавали. Власт која је земљу задужила за 10 милијарди евра, а грађане Србије довела до највећег сиромаштва и незапослености у савременој историји.

Подсећамо да су претходних 12 година извршене спорне приватизације, у којима су тајкуни, које Чедомир Јовановић штити и подржава, стекли огромно богатство пљачкајући грађане Србије.

Српска напредна странка истиче да је веома индикативно то што се ЛДП сваки пут огласи против оних који су спремни да спроведу борбу против корупције и организованог криминала, а нарочито онда када се помену одређени тајкуни, чије име Чедомир Јовановић не сме ни да изговори.

Питамо Чедомира Јовановића зашто и даље не знамо одговор на питања одакле му новац да купи предузеће Фиделинка, одакле му новац у висини његове трогодишње плате да плаћа путовања на егзотичне дестинације, одакле му новац за луксузне виле и скупоцене џипове. Јовановић и даље не одговара којим послом се нашао са припадницима Земунског клана у Шилеровој улици.

Српска напредна странка ће својим деловањем омогућити да се донесу закони који ће новац, који је до сада ишао у џепове тајкуна, вратити грађанима Србије као и да Србија постане модерна и правна држава која ће бринути о својим грађанима а не о личним интересима појединаца“.

 

(ФАКТИ)