Прочитај ми чланак

СНП Наши објавили списак „оснивача“ Војвођанске партије

0

SNP nasi

(Бета)

Организација СНП Наши данас је објавила имена особа које су, наводно, дале потпис за оснивање Војвођанске партије, док је та странка најавила тужбу против СНП Наши и оптужила их да настављају праксу састављања „црних листа за одстрел“.

СНП Наши су уз саопштење, насловљено „Откријте да ли је Војвођанска партија фалсификовала и ваш потпис“ доставили медијима и списак више од 10.000 особа.

Ово су учинили, каже се у саопштењу, због изостанка реакције тужилаштва, подсетили да су 28. фебруара поднели кривичну пријаву Првом основном тужилаштву у Београду против одговорних лица у Војвођанској партији за „фалсификовање потписа грађана“.

СНП Наши тврде да су до сада утврдили да је фалсификован потпис за више од 1000 грађана чија су имена стављена на тај списак без њиховог знања, а из објављеног списка се види да трећина потписа припада грађанима који не живе у Војводини.

„Због прописа који штите личне податке нисмо у могућности да објавимо адресе наводних оснивача и читаве матичне бројеве али објављујемо имена, почетне цифре ЈМБГ (датуми рођења) и места у којима живе“, каже се у саопштењу .

Оџић: Списак није званични

Председник Војвођанске партије Александар Оџић рекао је данас новинарима да списак који су објавили СНП Наши није званични списак оснивача Војвођанске партије.

„Због изношења у јавност ових података поднећемо одговарајуће кривичне пријаве, пре свега како бисмо заштитили особе које су се нашле на најновијем списку СНП Наши. Ово је заправо њихов најновији списак за одстрел, чиме је угрожена безбедност грађана који су на списку“, рекао је Оџић.

Он је поновио захтев да СНП Наши буду забрањени, а деловање појединаца из те организације санкционисано, „пре него што буде касно“.