Прочитај ми чланак

Смена проф. Бјелаковића је пример недопустивог прогона лекара и професора…

0

Српски покрет Двери изражава велику забринутост и оштро се противи смени са функције начелника одељења за кардиологу Дечије интерне клинике у Нишу проф. др Бојка Бјелаковића, професора Медицинског факултета у Нишу, једног од најбољих српских педијатара, председника Удружења за превентивну педијатрију, члана међународних удружења педијатара и гостујућег професора на универзитетима у иностранству а након медијског линча и много објављених неистина о њему и члановима удружења Лекари и родитељи за науку и етику. Професор Бјелаковић положио је заклетву Хипократу и у складу са својом струком и професионалним знањем бранио дечија и родитељска права указујући да су препарати који се препоручују за вакцинацију деце ризични по најмлађе.

Медијска сатанизација и прогон лекара због израженог мишљења и става уодносу на начине лечења и лекове, који се намећу без научне и стручне расправе, део су тзв. Covid диктатуре која се спроводи од стране власти и Кризног штаба који је изгубио поверење грађана, како због повиновања интересима политичке елите у Србији , тако и због великог неуспеха у борби са новом заразном болешћу.


И поред тврдњи представника власти и Кризног штаба да су вакцине потпуно проврене и безбедне , чак и за употребу на деци, истина је сасвим другачија, бар што се тиче вакцине Фајзер, која се једино и препоручује за вакцинацију деце – ове вакцине нису регистроване у САД, земљи порекла и даље се налазе у поступку клиничких испитивања.

У Србији ова вакцина нема редовну дозволу за лек која се издаје у складу са чл. 25. и чл. 33.Закона о лековима и медицинским средствима већ има само привремену дозволу издату у складу са чл.50. Закона о лековима и медицинским средствима. https://www.alims.gov.rs/ciril/lekovi/pretrazivanje-humanih-lekova/?id=431906 . Поред тога, приликом вакцинације се лицима која се вакцинишу а ни њиховим старатељима, не пружају обавезне информације које су део дозволе за Фајзер вакцину бр.515-01-04359- 20-001 под насловом Сажетак карактеристика о леку https://www.alims.gov.rs/ciril/files/lekovi/smpc/515-01-04359-20-001.pdf а који пружа чињенице о хитној употреби нерегистрованог лека Фајзер, као и о познатим и непознатим ризицима вакцине.

Прогон лекара, професора медицине и људи из струке. који имају право и обавезу да по питању здравља нације а посебно деце изнесу свој професионални став по питању лечења и лекова, за Српски покрет Двери је недопустив и антицивилизацијски чин који води даљем продубљивању трагичне пандемијске ситуације у Србији.

У Нишу, 3.11.2021. проф. др Тамара Миленковић Керковић
Потпредседник Српског покрета Двери