Прочитај ми чланак

СЛОВАЦИ ЗБОГ КОСОВА ТАЧИЈЕВОГ МИНИСТРА „ИЗБАЦИЛИ“ СА СКУПА, српски министар ћутао

0

БРАТИСЛАВА - На министарској конференцији Прашког процеса поводом мигрантске кризе која се данас одржава у Братислави, домаћин Словачка је потпуно игнорисала захтеве самопроглашене државе Косово да они на скупу буду представљени у складу са Бриселским споразумом.

1

БРАТИСЛАВА – На министарској конференцији Прашког процеса поводом мигрантске кризе која се данас одржава у Братислави, домаћин Словачка је потпуно игнорисала захтеве самопроглашене државе Косово да они на скупу буду представљени у складу са Бриселским споразумом.

Имајући у виду да је реч о међународној конференцији, а не регионалној иницијативи, Словачка је тзв. Косово представила у скаду са Резолуцијом 1244, што је наљутило министра унутрашњих послова лажне државе.

Оне је од јуче лобирао да се Косово представи у складу са Бриселским споразумом, међутим тај захтев му није прихваћен и он је због тога данас напустио конферецију. Домаћин томе није придао никакав значај, већ је састанак одмах настављен као да се ништа није догодило.

Иначе, а на конференцији учествује и потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, који је поводом мигрантске кризе поручио да она није превазиђена и није прошлост, већ будућост Европе. Он је поновио да је потребно пронаћи свеобухвватно и дугорочно решење.