Прочитај ми чланак

Скупштина – Воја у лице Мартиновићу: Нисмо ми сисали весла; Вучић попушта Америци

0

Током наставка Седме седнице Другог редовног заседања Скупштине Србије, у четвртак 5.децембра, лидер Српске радикалне странке, (СРС), др Војислав Шешељ, има је бурну расправу са шефом посланичке клуба владајуће странке у Србији, (СНС), Александром Мартиновићем, у вези спољнополитичке орентације СНС-СПС режима у нашој земљи.

Том приликом први човек радикала је, између осталога, и подвукао:

„Полако, полако. У овом моменту ваша је политика да се даље не замерате Американцима, него да им попуштате и отуда и одлука да се не купује ново наоружање. Сада ћемо стати па ћемо чекати бољу прилику.

Нисмо ми весла сисали, ми се овим послом политичким бавимо деценијама, још од времена комунизма.

Немојте да мислите да то што је Зорана Михајловић ишла са председником Републике у Русију да је она одједном постала врло утицајна и у Влади. Не, него је повео са собом да је држи на оку. Ко зна шта би овде могла да направи у његовом одсуству. Са НАТО, са ЦИА, са било ким преузме власт и шта сад? НАТО уђе, ушета, има дозволу да слободно шета по Србији и остаде Вучић у Сочију. Добро, у летњим месецима знао би шта да ради у Сочију, а шта би зими? Не зна да скија.”

Након ових тврдњи др Шешеља, за репрлику се јавио Александар Мартиновић који је устврдио да вођа радикала у својим оптужбама није у праву:

„Рекли сте да ми нешто попуштамо Американцима. Шта смо им то, господине Шешељ, попустили? Шта? Који део територије Републике Србије смо продали? Који смо то национални интерес погазили? Где смо то угрозили било шта што се тиче грађана Србије, а у корист САД?

Дакле, нисмо урадили ништа.

Ја знам, ви волите да ствари сводите на персонална питања. Таргетирали сте Зорану Михајловић. Она је амерички шпијун и удрите по Зорани Михајловић.”

А како је даље текла расправа, погледајте у видео прилогу горе, па о свему сами донесите свој суд.