Прочитај ми чланак

Скупштина (пљуштале увреде): Радета – Багра! Заврше говор, ташна у руке, па оду!

0

Током трајања друге седница Другог редовног заседања Народне скупштине Србије, у 2019. години , у среду 2. октобра, док се водила расправа о ребалансу буџета, опозициони посланици Српске радикалне странке су у појединим тренутцима били веома критични, када је у питању рад Владе Србије и понашања режимских посланика у највишем законодавном дому наше државе.

Тако је, између осталог, народни посланик Вјерица Радета критикујући посланике из редова СНС-СПС између осталог изјавила:

„Ако опозициона политичка странка каже да сумња да Влада отима паре, то је политички став и то није никаква увреда, али ако народни посланик сумња да његов колега зна да чита, то јесте увреда. Ако каже посланицима, који додуше не седе овде, да су багра, то јесте увреда. Слажем се ја да јесу, али то јесте увреда. Ево, и ја их увредих.

Али, колега пре је рекао да ја нисам добро избројала, јер сте ви јутрос почели седницу итд. Јесте, господо, уместо у 9:45, у 10:05 часова сте почели да гласате зато што сте власт, а нисте успели да обезбедите кворум за гласање. И не пребројавам вас ја, пребројавате се сами. Сад вас има, све скупа, ево, избројте се, 35. И трагедија је да неко ко је владајућа већина није заинтересован да слуша расправу о ребалансу буџета. Није расправа само то да ви похвалите, него да чујете, можда неко да понешто и научи и од Синише Малог и од нас који смо се стварно озбиљно припремали за ову расправу и од вас, од оних који су се припремали за расправу.

Али, како ви радите, драге моје колеге? Кад сте завршили гласање и усвојили дневни ред, оно што је било на вратима, било је страшно гледати. То је само ташна у руку и трк, ко стампедо на вратима. Сад у току дана, ево, како ко заврши од вас, како ко заврши свој говор, ташна у руке, оде и не враћа се. Е, тако ви функционишете, ако већ желите да представљамо народу како функционишу посланици власти. Не знам тачно шта је смешно, али ви нити говорите, нити излазите. Тако да, ако једног дана будете говорили, можда ћете одмах после тога и да изађете.

Није никакво чудо што вас већ пребројавају за ову нову посланичку листу. Богами, ево, ако виде колико сте данас заинтересовани за Синишу Малог и за буџет, онај што вас броји имаће шта да види.”

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!