Прочитај ми чланак

Скупштина – да ли је Лончар нормалан? Млади Шешељ о министру који би да лечи људе

0

- Нису се поштовале уставне процедуре за увођење ванредног стања, не зато што би био проблем са обезбеђивање већине гласова, односно народних посланика за једну такву одлуку, не зато што је то био проблем одржавања седнице, већ нам то показује нешто друго, а то је једна извесна недемократска свест, која се више пута показала да, уколико неко освоји тај и тај број гласова на изборима, односно тај и тај број народних посланика, за њега правне норме нису важне. Уколико има подршку, односно број народних посланика довољан да се било која одлука донесе, сматра се да би се свакако донело, па онда не мора формална процедура ни да се поштује, рекао је у Скупштини Србије опозициони посланик Српске радикалне странке (СРС), Алеклсандар Шешељ.

А затим је додао:

– Овде само владајућа већина притисне звоно и свака одлука може да се донесе. Овде има посланика власти да може да се донесе одлука да се замене ноћ и дан, односно да се дан прогласи за ноћ, а не да се уведе ванредно стање. Дакле, то је несхватање онога шта је Устав Републике Србије.

Грађани на изборима дају поверење одређеним странкама да они врше власт, али у оквиру Уставом уређеног поретка, а не да они врше власт, а да могу да раде шта год хоће. Поставља се питање – уколико ми сами не поштујемо наш Устав, како можемо од било кога да очекујемо да тај исти Устав поштује, поготово када је питање нашег територијалног интегритета, односно требало би да то буде и даље тако, приоритет сваке Владе питање КиМ.

Такође, у Србији је затворен парламент, а тек онда тржни центри, теретане, кладионице, кафићи, ресторани, а у исто време, не само у нашем окружењу, него у целом демократском свету било је услова за одржавање седница парламента.

На почетку кризе око пандемије, ми смо чули доста конфузних, контрадикторних изјава које су на неки начин изазивале панику. Оно што је можда највећа небулоза и дошла је од министра здравља који је изјавио да уколико буде потребе Србија ће направити вакцину против короне. У тренутку када нико на свету не зна шта је тај вирус, ми кажемо – уколико буде потребе, ми ћемо направити вакцину. Отприлике, само да се загреје шпорет и сад ће да буде вакцина. Дакле, то је министар здравља у Србији и његов приступ целом том проблему. Можда и не треба та вакцина, нема потребе.

Друга ствар која је била изузетно велики скандал у свему овоме јесте једна невиђена и неоснована аверзија према свим Србима који живе и раде у иностранству. То су исто тако грађани Србије. Србија је по Уставу њихова Србија, јер је Србија држава српског народа, а ми се према њима поставили као да они нама овде доносе кугу, иако су у исто време ти људи отишли тамо трбухом за крухом, највећа већина, 90% њих. Они су Србију шаљу дознаке, што је једини реалан новац у односу на задуживање и распродају, како се на други начин пуни буџет Србије, а извршна власт се поставља према њима као да су они непожељни овде.

У исто време, док траје пандемија по целом свету, имамо слободан проток емиграната кроз Србију, нико не зна колико их је ушло, нико не зна кроз које су земље они прошли, а кроз неке од тих земаља кроз које су пролазили се већ појавио корона вирус, као што је ситуација са неким азијским земљама или медитеранским. За њих није било тестирања, за њих није било карантина. Нико није знао ни колико емиграната има у Србији, а у исто време Србима из иностранства се даје порука да нису баш добродошли у Србији.

Да ли је то погрешно? Да ли су грађани Србије важнији него емигранти који нелегално улазе у нашу земљу? Видели смо и да не постоји уопште податак о кривичним делима које су они током ових неколико година починили. Видели смо да се за 2019. годину појавило више од 200, али чињеница је да је та цела ситуација са емигрантском кризом изазива велику панику међу грађанима Србије и да то није без основа, већ да се то и дешава, а то је због неодговорног приступа Владе.

А шта је још народни посланик Александар Шешељ рекао у вези економског програма Владе Србије, помоћу којег власти намеравају да помогну становништву и привреди у доба пандемије и зашто је даље истрајавање на евроатланске интеграције, у спољној политици наше државе, погубно, послушајте у видео прилогу изнад, па о ставовима поменутог посланика сами донесите свој суд.