Прочитај ми чланак

Скупштина: Бошко затражио смену РЕМ-а, укидање Пинка и седницу о КиМ, а режим…

0

Бошко Обрадовић,шеф посланичке групе Двери, током расправе о РЕМ-у затражио је смену чланова тог регулаторног тела, као и укидање Пинка и Информера. Подсетио је да су Двери то тражиле још пре шест година и упитао представнике власти шта су чекали толико дуго. Он је цитирао и председника Србије током једног гостовања код Миломира Марића на ТВ Хепи.

„Питао је Марић председника ша ћемо прво – Ћирилицу или Парове, а председник је одговорио ‘прво идем ја, па онда Парови, па опет ја’“, рекао је Обрадовић и додао да је то суштина ове власти и упитао да ли је власт једном признати да је опозиција била у праву да је овај систем у проблему.

Он се осврнуо и на драматичну ситуацију на Косову, где, како је рекао „наша браћа и сестре бране српске државне институције својим телима“.

„С обзиром на то каква ја забринутост грађана око КиМ, молим вас да Народна скупштина Републике Србије затражи што је пре могуће хитну седницу поводом кризе на Косову и Метохији. Време је да се прекину погрешни преговори у Бриселу, да се врате тамо где им је место у Савету безбедности УН, где им је и место. Ви сте допринели тој ситуацији оним непотребним контрамитингом, позвали сте грађане са КиМ да дођу, док је окупатор улазио у наше институције. Данас људи телима морају да пробају да врате те институције“, рекао је Обрадовић.

Реплицирајући Миленко Јованов, шеф скупштинских напредњака, рекао је да нема ствари које Куртијев режим неће да уради, а да не добије подршку опозиције у Београду. Он, како је рекао, никада није крив, већ власт у Београду.

„Подршку добијају од оних који кажу да су уздрмали Вучића. Интересантно је да о насиљу причају они који су највише у насиљу, који су пребили две новинарке Пинка, који су тестерама упадали у РТС, пребили Маријана Ристичевића , ударили Александра Мартиновића, напали Мају Гојковић. То је ријалити који су они измислили и спровели“, навео је Обрадовић.

Реагујући на тврдње Обрадовића да су Пинк, Хепи и Информер загаживачи медијског простора, напредњак Небојша Бакарец рекао је да су прави загађивачи медијског простора телевизија Н1 и ТВ Нова С и њихови таблоиди Данас, који то чини деценијама, и нешто краће новина Нова.

„Да ли Сурвајвор загађује јавни простор, да ли су и они одговорни за насиље“, упитао је Бакарец и додао да националну фреквенцију у Србији не могу да добију луксембуршки медији, они то могу у Луксембургу.

Према Бакарецовим речима, „то су пиратиски медији који не плаћају порез“.

„Имам утисак као да сам у речима Бакареца поново чуо помало заборављену, али незаборавну Барбару са Студија Б – линч, силовање , насиље. Да ли је то мушка Бараба, али он је политички прелетач коме нико не верује. Једном лагао, увек лаже“, рекао је Обрадовић и оптужио да власт ме треба да држи лекције о патриотизму, јер су они, преко сестринске фирме, Српске листе, правили власт са Куртијем.

Бакарец је одговорио да поносан поређењем са Барбаром Животић.

„Сви смо ми Барбара, а ви сте варвара, библијски. Дочекали смо варваре, али варвари неће проћи“, поручио је Бакарец, уз громогласан аплауз посланика власти и негодовање опозиције.

Због тог негодовања Александар Јовановић Ћута зарадио је опомену.