Прочитај ми чланак

Скупштина – Алексић изнео тешке оптужбе: Вучић спрема изборну превару са цензусом

0

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић оценио је да расправа у Скупштини о смањењу изборног цензуса са пет на три одсто представља страх власти од бојкота избора.

Сада су спремни да учине све да на удицу од три одсто намаме оне који су лаковерни или да пруже шансу онима који су гребатори о фотеље власти, рекао је Алексић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Према његовом мишљењу, све што се дешава представља „силовање државе“, која је заробљена у „канџама једног човека“ – Александра Вучића, који о свему одлучује.

У тој држави се не можемо и не смемо понашати као да је све у реду, упозорио је Алексић, указујући да је власт обманула и представнике Европске уније који су желели да пруже подршку и посредују у дијалогу, правећи козметичке промене усвајањем неколико закона, који у пракси нису променили ништа.

Он је подсетио и на изјаве представника Српске напредне странке из 2013, 2015. и прошле године, када су се противили изменама изборних закона у години избора. Као најбољи пример навео је речи заменика шефа посланичке групе СНС Владимира Орлића, који је прошле јесени, на дијалогу организованом на Факултету политичких наука, рекао да препоруке које буду предлагане не могу да подразумевају измене изборних закона.

А пре два дана је говорио да није никиакав проблем да се цензус спусти на три одсто. То најбоље говори о каквим људима, каквој политици и каквој доследности се ради, закључио је Алексић.