Прочитај ми чланак

СКАНДАЛОЗНО: Вучић иде у Загреб на инаугурацију мрзитељке Срба Колинде

0

vucic kolinda _ffПремијер Александар Вучић представљаће Србију на инаугурацији новог председника Хрватске Колинде Грабар Китаровић 15. фебруара у Загребу, ексклузивно сазнаје „Блиц”.

Према нашим информацијама, премијер Вучић ће у недељу, на Дан државности Србије, прво ујутру положити венац на споменик творцу нашег првог устава Димитрију Давидовићу у Земуну, а потом ће се упутити у Хрватску престоницу на полагање заклетве нове председнице.

Након тога, Вучић ће Сретење провести и са Србима у Хрватској, митрополитом загребачким Порфиријем и са председником Српског националног већа у Хрватској Милорадом Пуповцем.

Долазак премијера је знак подршке Пуповцу, који ових дана трпи велике нападе у Хрватској.

Томислав Николић: Не идем у Загреб на инаугурацију

Председник Србије Томислав Николић изјавио је да 15. фебруара неће бити у Загребу на инаугурацији председнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић, јер се тога дана обележава Дан државности Србије.

Николић је у интервјуу за Нови магазин изјавио да би размислио да ли да иде на инаугурацију да је неког другог дана.

– Не показујем ни снагу ни јунаштво што сада, ево, вама кажем да 15. фебруара нећу бити у Загребу. Немам дилему да је 16. или 14, али 15. фебруар је Дан државности Србије – казао је Николић.

Он је казао да на Дан државности Србије полаже венац на Гроб незнаном јунаку на Авали, да открива бисту Соколов поглед на Дому Војске, као и да тог дана дели одликовања заслужним грађанима Србије и присуствује пријему поводом тог државног празника.

– Свакако не бих могао да идем у Загреб, али размислио бих да ли идем уколико би то било неког другог дана – казао је Николић и додао да жели добре односе Србије и Хрватске.

– Не бих се освртао на пацке, непристојности, вулгарности, дрскости које су стизале из Хрватске од различитих људи или остале без осуде државног врха. Да се осврћем требало би да престанем да разговарам са Хрватима, али није то интерес српског и хрватског народа и то треба да схвати и нови председник Хрватске – навео је Николић.

(Блиц, Нови магазин)