Прочитај ми чланак

СКАНДАЛОЗНО: РЕМ објавио податке грађана који су пријавили спот СНС!

0

Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ) је у званичном одговору грађанима који су упутили пријаву поводом емитовања промотивног спота Српске напредне странке (СНС) објавило 189 имејл адреса подносилаца пријава, саопштила је данас организација Црта.

Та организација је оценила да је таквим поступањем РЕМ личне податке видљиве из многих адреса, уочинио доступним без пристанка особе на коју се односе.

Foto: Screenshot YouTube/Srpska napredna stranka

Због тога је Црта поднела пријаву Поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података о личности како би спровео надзор над РЕМ-ом и утврдио да ли су повређене одредбе закона којима се уређује обрада података о личности.

На адресу РЕМ-а стигло је више од 900 пријава у оквиру акције „Пробуди РЕМ“, коју је Црта покренула поводом емитовања промотивног спота СНС-а ван предизборне кампање у оквиру информативног програма на телевизијама с националном фреквенцијом.

РЕМ је донео одлуку да је емитовање спота у складу са законом и одбацио све пријаве као неосноване.

Црт је упутила апел Одбору за културу и информисање Народне скупштине да преиспита квалитет рада РЕМ-а због донете одлуке, али на седници одржаној 13. фебруара Одбор није разматрао допис Црте.