Прочитај ми чланак

Скандал: Вучићев Чадеж поздравља крађу народа!

0

Вучићев председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж оптужио је данас "неодговорне адвокате" који заступају грађане у судским споровима са банкама да "раде на штету државе и привреде", и овим јасно поздравио намеру режима да озакони пљачкање грађана.

За понедељак 5. јул заказана је седница Одбора за уставна питања и законодавство Скупштине на којој је планирано да се усвоји аутентично тумачење одредаба три закона које ће резултирати тиме да ће се судови обавезати да одбију све тужбе грађана који су пред судом тражили повраћај својег незаконито одузетог новца.

Чадеж, међутим, тврди да „овим тумачењима Закона о облигационим односима, Закона о заштити потрошача и Закона о заштити корисника финансијских услуга скупштински одбор треба да стави „тачку на пљачку привреде“ од стране неодговорних адвоката“.


– Како другачије него пљачком привреде, назвати више од 200.000 тужби које су у име изманипулисаних грађана покренули поједини адвокати. Шта је ако није „пљачка“ када у тим парницама грађанин у случају позитивне пресуде у просеку добије 2.000 динара, а адвокат 42 пута више! Како него „пљачком“ назвати препродају судских предмета од стране адвоката по цени од 20 евра, тако да грађани ни сами не знају да су уопште део било каквог поступка. Све ово говори да нико, а нарочито не Скупштина Србије, не ради на штету грађана, већ на штету неодговорних адвоката – каже Чадеж.

И док се Чадеж брине да ће ако „неодговорни адвокати добију спорове, банке претрпети штету од око 100 милиона евра“, адвокати и грађани се брину о штети коју ће претрпети они који су банке тужили, и то како би добили назад новац који им је незаконито узет.

Апеловањем Чадежа и ПКС на Скупштину да „донесе одлуку у корист привреде и свих грађана“, само још више долази до изражаја зависност и узурпираност законодавне гране власти и скандалозна намера да се аутентично тумачење одредаба закона заправо спроведе у дело.