Прочитај ми чланак

СКАНДАЛ У СКУПШТИНИ: Шешељ би новинаре на робију, а СНС зове-потрошна роба запада

0

Посланици Скупштине Србије данас су, на почетку рада, користили право да поставе питања и траже обавештења од власти, али највише се негодовало због медија, а шеф радикала Војислав Шешељ је навео да би новинарку "Данаса" Снежану Чонградин осудио на 20 година затвора јер је написала да је Србија у Сребреници починила геноцид.

Он је погрдно називао и вређао Чонградин јер је у данашњем броју дневног листа у коме ради објавила репортажу из Поточара у којој је, између осталог, навела да је новинарка „у држави која је починила геноцид и која ни дан данас не да се није суочила са тим, већ је целокупно друштво у начелу све даље од тог процеса“.

„Она каже Србија је извршила геноцид и то ће проћи некажњено, а нама стижу примедбе да у Србији нема слободе штампа, а ја бих сваког оваквог новинара послао на 20 година робије па нека граде од њега мученика и опозиционог лидера“, рекао је Шешељ.

Он је навео да је потребно променити Кривични законик и у њега унети одредбу по којој би се јавно изречена тврдњу да је у Сребреници био геноцид кривично кажњавала.

„Хитно је да се донесе таква одредба јер оне ствари које се дешавају у јавности горе су од свих наших најгорих очекивања“, додао је Шешељ.

Он је активисте Жена у црном и Иницијативе младих, са којима је Чонградин ишла у Поточаре, назвао „кретенима“ и казао да би да је на власти „знао да се обрачуна са таквим људима“.

На крају је први човек радикала напоменуо, одговоривши на добацивања посланика СНС, да је Напредна странка само потрошна роба Запада: „Ви мислите да сте ви елита. Не, они су елита, а ви сте потрошна роба, од данас до сутра. Вас ће лако да се отарасе, ако се претходно отарасе мене”.

Н1, Нова С и Спорт клуб Шеф Посланичке групе Покрета социјалиста Дјордје Комленски интересовао се за рад Н1, Нове С и Спорт клуба, те питао РЕМ и министра културе да ли су то домаћи канали и да ли плаћају накнаде, коме и у ком износу.

Комленски је питао је да ли су уписани у регистар гласила и да ли испуњавају своје обавезе у целости, да ли плаћају накнаду СОКОЈ-у и ОФПС-у и у ком износи, а у којим земљама се налазе мастери тих ТВ станица и да ли се програми изворно емитују у Луксембургу и на ком језику и да ли се такав програм из Луксембурга емитује у Србији.