Прочитај ми чланак

СКАНДАЛ Особље српске амбасаде у Бриселу напало студенте у протесту против Вучића!

0

Странка слободе и правде најоштрије осуђује напад особља наше амбасаде у Бриселу на српске студенте који су мирно протестовали и тражили слободу, истину и правду, наведено је у саопштењу.

– Ово је први пут у 75 година дугој историји модерне дипломатије да су запослени у ДКП интервенисали против демонстраната изван наших објеката. Овакав скандал није изненађење ако знамо да мисијом Србије у Бриселу руководи Ана Хрустановић коју је тамо поставио директно Александар Вучић – навели су из ССП.

– Министар Дачић игнорисањем овог скандала у режији Хрустановићке покушава да се додвори Вучићу и сачува своју фотељу. Тражим да се хитно идентификују лица која су напала мирне протестанте као и они који су напад наредили и да се против свих њих покрене дисциплински поступак. Такође тражим да се Ивица Дачић извини студентима који су нападнути али и свим нашим људима који живе и раде у иностранству а од почетка пандемије трпе увреде а сада и физичке нападе од представника своје државе – рекао је заменик председника Странке слободе и правде Борко Стефановић.