Прочитај ми чланак

СКАНДАЛ НА ЦЕРЕМОНИЈИ ПРИЈЕМА У НАТО: Подигнута погрешна застава Црне Горе

0

Пред очима врха Црне Горе на церемонији приступања НАТО испред седишта Алијансе у Бриселу подигнута погрешна застава. Нико од присутних није приметио грешку, нити су се званичници из Подгорице бунили

Приликом подизања црногорске заставе испред седишта НАТО у Бриселу десила се несвакидашња грешка – подигнута је погрешна застава! То су признали и у Алијанси поручујући да ће грешка врло брзо бити исправљена.

Овај пропуст организатора десио се пред очима највиших црногорских званичника председника државе Филипа Вујановића, шефа дипломатије Срђана Дармановића, војног министра Предрага Бошковића, бившег премијера Мила Ђукановића и других. Чак ни гардиста Милија Чабаркапа који је подизао заставу није приметио фалсификат.

Подигнута застава има погрешан грб, варијација на орловом крилу која броји 14 пера, док се на званичном налази 13. Грб, такође, садржи и необјашњиве црне гравуре. Њихов орао више није златан него жућкаст, боје на застави нису исте, као ни кљун, реса, отвореност пера, као и канџе.

Из НАТО-а је стигла порука да ће погрешна застава Црне Горе бити замењена новом, правом.

– Ове недеље је цела Алијанса славила улазак Црне Горе у НАТО. Била је то несретна грешка са заставом, због чега жалимо. Исправљамо грешку тако што мењамо заставу, која није била у потпуности по спецификацијама, изјавио је заменик протокола НАТО, Пјер Казалет.

Застава Црне Горе подигнута је 7.јуна у Бриселу испред седишта Алијансе. Нико од црногорских званичника није протествовао због овог пропуста организатора церемоније.