Прочитај ми чланак

Скандал, Медојевић открио: Мило довео 2.100 Кинеза из Вухана у Црну Гору! (ВИДЕО)

0

Црногорски парламент разматрао је у среду 22.априла досадашње активности у вези са епидемијом коронавируса, о чему је Информацију припремила Влада.

Том прииком се за реч јавио и народни посланик Демократског фронта (ДФ) Небојша Медојовић позвао је грађане да након кризе туже власт због предузимања мјера и хапшења која су биле против Устава и закона.

„Чим ово прође, а то ћу и ја урадити, тужите ову земљу и казните их политички да им више не падне на памет да крше Устав. Ни ДПС ни Влада нема то право“, поручио је Медојевић.

Он је оптужио Симовића да износи неистине када је говорио о броју тестираних и заражених.

„Тестирали сте 8.000 људи, а Словенија 21.000 како смо у врху? Кажете да сте одолијевали? Како кад је у јануару у Црну Гору ушло 2.100 Кинеза? Срамно је да људи могу ући на градилиште, а не могу у храм“, рекао је Медојевић.

Он је казао да је Влада и НКТ одлучила да води кампању ДПС-а у ситуацији када се људи боре за живот. Поновио је да је НКТ основано незаконито и неуставно и да је власт направила државни удар.

„Дозволили сте тајкунима да раде, а затворили сте на десетине хиљада предузећа”, питао је Медојевић.

Он је додао свака част медицинским мјерама, али ове су немедицинске.

„Имали сте више ухапшених него инфицираних. Јесте ли се борили са грађанима или вирусом? Је ли могуће да сте у карантин стављали здраве људе по казни?“, питао је Медојевић.

Казао је да су мјере биле дискриминаторне и примјењивале су се на све осим на чланове и функционере ДПС-а.

Оптужио је да је власт омогућила својим “тајкунима” да остварују профит, а према закону свако омогућавање екстра профита у ратним условима је велеиздаја.