Прочитај ми чланак

СИРОТИЊА ГЛАСА Млади СНС градоначелник за мандат „зарадио“ трособан стан

0

Градоначелнику Краљева Предрагу Терзићу довољан је био само један мандат на челу града да у своју имовинску карту упише трособан стан од 73 квадрата. Тако стоји у извештају о имовини функционера Агенције за спречавање корупције.

Занимљиво је да 2016. године, када је први пут постао градоначелник Краљева, Терзић ништа није имао од имовине.

Тек после две године први пут је пријавио да нешто поседује, а реч је о аутомобилу. Одмах на почетку другог мандата, у септембру прошле године, у имовинској карти градоначелника Краљева појавио се и трособан стан од 73 квадратна метра, пише Нова.рс.

Још занимљивије је да је тај стан Терзић купио, и да је он власник 100 одсто.

Поставља се питање како је могуће да се уштеди од градоначелничке плате која износи 112.000 динара, и да се за четири године купи стан чија тржишна вредност није испод 60.000 евра.

Да је сваки динар од плате сачувао у задње четири године, Терзић није могао да сакупи више од 44.000 евра. Али, с обзиром да није реално да не трошите своју плату, поставља се велико питање на који начин је купљен стан.

Узимање дугорочних кредита код банака у његовом случају није могуће, јер је реч о мандатној функцији. Тако да би и у случају да је узет кредит он могао да траје најдуже четири године.