Прочитај ми чланак

„Сигуран глас, Ром. Сигуран глас, из капилара. Сигуран глас, корисник соц. помоћи“

0

Плаћени чланови Српске напредне странке су анкетирали Чачане од врата до врата малтретирајући их питањима за кога ће гласати на изборима. Како наводи за Нова.рс активиста Павла Јелесијевић они су питали житеље града поред Мораве да ли ће дати подршку 'њиховом председнику Аци', а један револтирани грађанин им је отео папир са анкетом у којој је имао шта да види.

„Људе су третирали као стоку, чак су и по припадности поделили лица која треба да анкетирају“, оценио је Јелесијевић.

Како је истакао у изјави за наш портал, један суграђанин је отерао са свог прага СНС анкетаре уз псовке кад је видео шта пише на папиру. Шокирао се „категоријама“ људи и мени послао ову фотографију, нагласио је Јелесијевић.

„Иначе, тај суградјанин је Ром тако да га је дубоко заболео и погодио анкетни материјал СНС-а. Иако су породица и он вишегодишњи гласачи владајуће партије он каже да им никада више неће пружити подршку због расизма и националне нетрепљивости коју СНС очигледно шири“ сведочи Јелесијевић.

Он додаје да мисли да су ово „задњи трзаји Српске напредне странке чији брод панично тоне“.

„А капетан брода испаљује сигналне ракете за помоћ. Међутим излећу ћорци или пак пуцају себи у ногу као што је овде био случај. СНС незаустављиво срља у пропаст“, закључио је Павле Јелесијевић.