Прочитај ми чланак

Шешељ: Забранити улазак Милогорцима у Србију, одузети им станове и бизнисе у БГ

0

- Неоусташки режим МИла у Црној Гори наставља да спроводи прогон и терор против српског народа. То је тихо етнчко чишћење. Хапшење владике и свештеника СПЦ показује да су одлучни у намери да раскрсте са свим српским у Црној Гори, ово траје месецима уназад, али и годинама уназад се дешавају такве врсте провокације против свих грађанима у Црној Гори који се изјашњавају као Срби, рекао је данас у Скупштини Србије, ексклузивно за Србин.инфо, народни посланик Српске радикалне странке Александар Шешељ.

А затим је и подсетио српску јавност:

– Милов режим је ухапсио и мајку једног од опозиционих лидера Милана Кнежевича. После српског језика, на ред је дошла и Српска Православна Црква, која је за српски народ била темељ нашег опстанка у периодима ропства, када смо имали Цркву, а нисмо имали државу. Црква је тада помогла тада народу да опстане и да не подлегне асимилацији“, Он се осврнуо и на недавну ситуацију са Северном Македонијом.

Пре неки дан смо имали и ситуацију у вези поштанске маркице у Северној Македониј, где је била мапа НДХ из Другог светског рата. Тада смо послали депешу као што и треба и та ствар се решила. У Црној Гори већ месецима траје прогон против СПЦ, а Влада Републике Србије апсолутно ништа не реагује! Пожељно би било да ми то питање ставимо на највиши ниво, да на седници Савета безбедности Уједињених нација као тему истакнемо заштиту српског народа у Црној Гори. То треба да буде став и политика Србије, да се о проблему нашег народа разговара на међународном нивоу, предлажио је Шешељ.

Народни посланик радикала поставио је питање реципроцитета.

– У дипломатији има нешто што се зове реципроцитет, они малтретирају српски народ у Црној Гори, отимају цркве, спречавају појединце и да уђу у Црну Гору, последњи пут је била забрана за музичку групу „Београдски синдикат“. А ми у Србији не радимо ништа, а требало би да уведемо мере реципроцитета и забранимо члановима Главног одбора и председништва ДПС-а, партије МИла Ђукановића, да уђу у Србију. Тако ћемо показати да смо озбиљни, а кад они не буду могли да приђу својим становима по Београду и свом бизнису у Србији, гледаће мало другачије на Србију и видеће да је режим одлучан да чува Србе у Црној Гори.

Скандалозна афера наводног државног удара је послужила као повод да се избори у Црној Гори покраду и настави са антируском и антисрпском хистеријом која данас влада у Црној Гори. Влада у Београду је на то ћутала, то је скандалозно, оманула је да сачува Србе у Црној Гори. Док неоусташки режим терорише Србе, овде се боримо ко боље штрајкује глађу од опозиције и власти, а треба да се бавимо правим проблемима. Не сме да се прећути хапшење владике Јоаникија и мора да се уради све да се Срби у Црној Гори заштите.

Шешељ је имао поруку за Србе у Црној Гори:

– Цели српски народ у Србији и у свету је уз вас, Срби у Србији вас нису заборавили иако се чини да вас званични Београд није ставио на листу приоритета., Срби из ЦГ су један од најпоноснијих делова нашег народа, то је увек тако било, они ће истрајати и ослободиће се“.