Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ УЗДРМАО ПОЛИЦИЈУ: Чедомир Јовановић умешан у атентат на Зорана Ђинђића (ВИДЕО)

0
Војислав Шешељ (Фото: СРС)

Војислав Шешељ (Фото: СРС)

Лидер СРС Војислав Шешељ оптужио је лидера ЛДП Чедомира Јовановића да је умешан у атентат на Зорана Ђинђића, а челнике српске полиције, генерала Родољуба Миловића и команданта Специјалне антитерористичке јединице Спасоја Вулевића, да су лично стрељали вође „земунског клана“ Душана Спасојевића Шиптара и Милета Луковића Кума!

– Он је сигурно умешан. Лично је Чедомир Јовановић наредио да се до темеља сруши онај велики објекат у Шилеровој улици у Земуну. Као налогодавце ликвидације вођа Земунског клана Шешељ је означио Чедомира Јовановића, Небојшу Човића и Душана Михајловића!

Шеф радикала је у интервјуу за Студио Б рекао да има доказе и да је спреман на суду да докаже да су Миловић и Вулевић по политичком налогу ликвидирали Шиптара и Кума, који су претходно ухапшени.

– Све је урађено по политичком налогу људи из врха тадашње владе. Родољуб Миловић и Спасоје Вулевић лично су ликвидирали вође „земунаца“. Миловић је убио Шиптара, а Вулевић је био задужен за Кума – категорично тврди председник СРС. Према његовим речима, смакнуће мафијаша наручио је тадашњи политички врх:

– Шиптар и Кум су ухапшени у „Сабљи“, а током саслушања су мучени и премлаћени. Кад су извукли информације које су им требале, Чедомир Јовановић, Небојша Човић и Душан Михајловић су одлучили да их смакну. Посао су преузели Миловић и Вулевић. Акција хапшења, приликом које су Шиптар и Кум наводно у размени ватре убијени, била је само представа за јавност!

Упитан да ли има доказе за ове тешке оптужбе, Шешељ одговара да га „нико неће ућуткати“.
– Спреман сам да на суду изнесем сва своја сазнања! Убиство „земунаца“ је представљено као патриотски чин, а у ствари је била брутална ликвидација људи како би били спречени да кажу све што знају о тадашњој власти. Па шта мислите, зашто је Чеда Јовановић инсистирао да се вила у Шилеровој улици сравни до темеља?! – наглашава Шешељ.

Родољуб Миловић, с друге стране, каже да је ово чиста измишљотина, због које ће тужити Шешеља.
– Биће ми част да се сретнемо на суду. Све сам био, убица нисам. Али, у реду. Нека њему и његовим „лауферима“ та лаж иде на част и „чист“ образ… – поручује Миловић, док Вулевић није био доступан за коментар, баш као ни Јовановић, Човић и Михајловић.

Миле Новаковић, начелник УКП у време акције „Сабља“, оцењује да су Шешељеве оптужбе „обичне глупости“.

– Шешељ је познат по томе што у јавност излази с најневероватнијим и најглупљим информацијама. За последњих 25 година толико је глупости изговорио и толико лажних оптужби изнео да је то невероватно! Ово и не заслужује коментар… – истиче Новаковић.

Информер