Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ ПОРУЧИО ЗАПАДУ: Aко будем премијер Србија ће имати С-500

0
Фото: СРС

Фото: СРС

Aко ја будем био премијер Србије, склопићемо најчвршћи савез са Русијом, попут Белорусије, најавио је лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ вечерас на митингу у Крагујевцу.

srs radikali kragujevac5

Фото: СРС

– Отићи ћу у Русију, и тражићу да се у Србији распореди неколико дивизиона са системом С-500, и дозволити да направе неколико аеродрома, и да доведу своје официре, док ће наши да им помажу и да се обучавају. Само таква Србија може да буде апсолутно заштићена – поручио је Шешељ.

Пред више хиљада грађана окупљених на тргу Код крста он је рекао и да економски спас Србије види искљчиво у савезу са Русијом, „чије ће огромно тржиште куповати производе који су произведени у Србији“, и да у таквој сарадњи “има спаса и за аутомобиле које Фијат производи у Крагујевцу, а које сада не може да пласира на тамошње тржиште“.

srs radikali kragujevac6

Фото: СРС

Милован Бојић подпредседник СРС је рекао да је „Војислав Шешељ здрав као дрен, и да је спреман да преузме Србију“, али да је Скпштина некако „анемична, болесна, безлична“ јер је недостаје „критичка мисао, борбени дух, квалитетан закон и а јој попут трансузије свежих опраних еритроцита недостају српски радикали и Војислав Шешељ“.

– Кад радикали уђу у Скупштину, ншта неће бити исто као пре. Зато је завладала паника, јер знају да ће коза друачије да брсти када је вук гледа, поручио је Милован Бојић.

Кандидат за бародног посланика Наташа Јовановић је рекла да се данас Србијом влада „лажима и обманама, са дилетантима у влади који се ништа не питају, јер о свима одлучује Вучић“.

Она је за Томислава Николића рекла да је брука за Крагујевац одакле потиче, јер „сви у граду знају да је студирао 17 година и како је дошао до дипломе“, а онда изразила сумњу да је „огрезао у криминал и корупцију“.

– У Крагујевцу свако треће дете има један оброк дневно, а у Србији 1,8 милиона људи живи испод минимума егзистенције. Најгоре је да под влашћу која манипулише, 80.000 радника у Србији ради „на лизинг“ пеко две ебропске агенције за мале плате, које нису довољне ни за плаћање рачуна“, поручила је Наташа Јовановић.

Извор: Блиц