Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ ОТКРИО КАКО ЈЕ ПРЕЖИВЕО ХАГ: Три пута су хтели да ме убију!

0

Лидер СРС Војислав Шешељ тврди да су најмање три пута покушали да га убију у затворској ћелији у Схевенингену током 12 година, колико је тамо био у притвору. Смрт је, како наводи, избегао божјом вољом и захваљујући свом стандардном безобразлуку.

Шешељ каже да су перфидним методама у Хагу све чинили како би угрожавањем његовог здравља изазавали смрт и избегли пораз.

Одбио лек

– Циљ је био да изрекну првостепену осуду и онда убију. Јер, према њиховим правилима, ако осуђени после првостепене пресуде премине, не дочекавши коначну одлуку, иста се води као да је правоснажна. Три пута су покушали да ме лише живота угрожавањем здравља. Није тамо било безбедно за робијаше Србе – прича Шешељ и додаје да се једном спасао јер је одбио да попије лек који му се учинио необичним.

– Лекови не стоје код робијаша, већ код стражара, спаковани у пластичним кутијицама по времену давања. Доносе их у ћелију, изруче на руку и стражари не излазе док се лекови не попију уз чашу воде, како би били сигурни да су прогутани. Увек сам ја то, као искусни робијаш, проверавао. Једно јутро пребројим и видим један чудни, вишак. Направио сам хаос, рекао сам: „Е, сад нећу пити ниједан!“ Направили су као истрагу и утврдили да је све, наводно, пука грешка медицинске сестре, коју су удаљили из Схевенингена. Она је тврдила да није крива – прича Шешељ.

Позвани ватрогасци

Он додаје да му је живот био озбиљно угрожен кад су каснили са уградњом дефибрилатора:

– Зато ми је тог 6. јануара 2012. позлило, изгубио сам свест и пулс ми је био 240 и то у лежећем положају. Дуже од сат времена нису могли да ме снесу низ степениште, због чега су позвани ватрогасци, који су пресекли решетке и изнели ме дизалицом кроз прозор са првог спрата.

Трећи пут су, каже, покушали да га убију кад су му давали терапију за хемороиде, а имао је рак дебелог црева:

– Имао сам крварење, тамно. Тврдили су да је то од хемороида и давали ми за то терапију. Лекови нису деловали, а тек после годину су однели столицу на анализу. Тад су само забележили да нема патогених паразита. Ни реч о крварењу. Будући да сам тражио нову анализу, констатовали су да имам канцерогене полипе.

Уследила је хитна операција, одстрањено ми је 30 центиметара дебелог црева, извађено 20 лимфних чворова и четири канцерогена. Видите, успео сам да се извучем божјом вољом и својим стандардним безобразлуком.

Лазаревић једва преживео, Слобу убили погрешни лекови

Шешељ каже да није једини Србин кога су покушали да убију у Хагу.

– Генералу Владимиру Лазаревићу су после операције жучне кесе изазвали сепсу. Једва је преживео. Дуго је чекао и на операцију простате и трпео велике болове – наводи он и подсећа на случај бившег председника Србије и СРЈ Слободана Милошевића, који је преминуо у Схевенингену:

– Њему су давали рифампицин, један од најтежих антибиотика који се, иначе, користи за лечење лепре и туберкулозе. И неутралише дејство основних лекова, које је он пио за срце и крвни притисак.

Бројке

28 година казне тражило је тужилаштво у Хагу за Шешеља

12 година био у притвору

10 година затвора била је пресуда.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!