Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: ЕУ неће стати док нам не узме и Војводину

0
Фото: СРС

Фото: СРС

Председник СРС Војислав Шешељ поручио је пред неколико хиљада присталица на Тргу Краља Милана да Европска унија ништа Србији добро није донела и да неће стати док „нам не узме и Војводину“.

– Браћо и сестре ми данас пред собом имамо поларизацију између оних који су за Европску унију и оних који су за Руску федерацију. Еврпоска унија нам ништа добро не може донети, у ЕУ су концентрисани сви традиционални српски непријатељи, ЕУ нас је бомбардовала, отела нам Републику српску крајину, гура Репуплику Српску у унитарну Босну и Херцеговину, отела нам је Црну Гору, отела нам Косово и Метохију, одвојила нам Македонију… То нам је све стизало из ЕУ. Кроз целу историју само зло и несрећа.

И даље раде на нашем уништавању и неће стати док нам не узме и Војводину, док је не прогласе Републиком па кажу ајде сада заједно Република Србија, Република Војводина и Република Косово да оду у европску унију ако се до тада ЕУ не распадне а надам се да ће се распасти“, рекао је Шешељ на предизборном митингу у Нишу.

Он је рекао да већ 16 година прозападни режими „жаре и пале“ Србијом и уништавају је „под изговором да је воде у срећнију будућност“.

Шешељ је критиковао председника Србије и некадашњег страначког колегу Томислава Николића као и чланове његове уже породице.

Извор: ало.рс