Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ Чеда да пита мене да буде у Влади БОШКО Експозе указао да постоје две Србије

0

Шеф посланичке групе СРС Војислав Шешељ поручио је лидеру ЛДП да је требало њему да се обрати да ургира код Вучића да га позове у Владу Србије.

Фотомонтажа: Србин.инфо; фото: Ненад Златановић

Фотомонтажа: Србин.инфо; фото: Ненад Златановић

После обраћања Чедомира Јовановића и подужег одговора мандатара, у причу се укључио и лидер СРС, који је оценио да није знао да Јовановић толико жели да буде у Влади.

Осврћући се на изјаву Јовановића да је био на комеморативном скупу у Бусијама поводом 21. годишњице акције Олуја, Шешељ је рекао да је он формирао то насеље, а потом изнео своје виђење Јовановићевог евентуалног учешћа у Влади Србије.

“Ја бих уместо Зоране Михајловић за министра поставио Чеду, а за помоћника министра Чумета…“, рекао је Шешељ.

Његов говор Вучић је испратио с благим осмехом, док се Јовановић потом јавио за реч, али није одговарао Шешељу.

ПОСТОЈЕ ДВЕ СРБИЈЕ

ДСС и Двери неће подржати експозе и нову владу, поручили су вечерас посланици те две странке.

Посланик ДСС-а Милан Лапчевић рекао је да та странка нема намеру да подржи експозе мандатара Aлександра Вучића и будућу владу, наводећи да је експозе много више извештај о раду владе у претходне четири године, него што је програм владе за наредни период. Он је, након што је мандатар завршио представљање програма владе, новинарима у парламенту рекао да је Вучић „показао да није способан да води земљу, јер не може ни експозе да сажме у пар сати“.

Посланик са листе ДС С-Двери Миладин Шеварлић рекао је да је током говора мандатара о области пољоприведе ставио кравату са поруком против ГМО, којом је хтео да поздрави све грађане који су против ГМО, као и 127 скупштина градова и општина које су потписале декларацију против ГМО.

Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић рекао је да се из опширног експозеа мандатара могло закључити да постоје две Србије.“Једна у глави Aлександра Вучића, која живи у другом времену и простору, са другим подацима и друга у којој сви живимо“, рекао је Обрадовић новинарима у скупштини након излагања експозеа. 

Он је рекао из експозеа може закључити да Србија наставља еврофанатични пут ка Европској унији по сваку цену, а без идеје како да се заустави банкарска пљачка, те да нема министарства за породицу, идеје за решење питања КиМ, презадужзених породица, веома мало о пољопривреди и култури…

О свему томе посланици Двери ће говорити у среду, рекао је Обрадовић додајући да је куриозитет да ће сваки од седам чланова посланичке групе Двери имати онолико минута у расправи, колико је Вучућ имао сати за експозе.