Прочитај ми чланак

Сергеј и Мариника народу: Изађите на улицу и реците не Вучићевим лажним изборима

0

Бојкотоваћемо предстојеће изборе на свим нивоима, а власт изабрану на лажним и унапред покраденим изборима, нећемо да признамо.

То је поручено синоћ са Ђачког трга, испред Прве крагујевачке гимназије, где је организована прва бојкот конвенција странака Савеза за Србију (СЗС), покрета и удружења грађана који су донели одлуку о неизласку на предстојеће парламентарне, покрајинске и локалне изборе и на којем су лидери и функционери опозиције позвали грађане Шумадије и Србије да, крајем априла, не излазе на биралишта.

Скуп на Ђачком тргу, на којем се побуњени Крагујевчани који протестују против режима Александра Вучића и градске власти окупљају већ више од годину дана, окончан је шетњом, од Прве крагујевачке гимназије до зграде Градске управе, у којој су, са неколико хиљада житеља шумадијске и прве српске престонице, демонстрирали и лидери опозиције: Драган Ђилас, Зоран Лутовац, Вук Јеремић, Сергеј Трифуновић, Бошко Обрадовић и други и током које се орило “Вучићу лопове” и “Изађите напоље”.

Претходно, на Ђачком тргу је наглашено да странке које су одлучиле да не изађу на пред стојеће изборе, „имају нулту толеранцију за политичке калкуланте, шибицаре и паразите“.

Председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић казао је да је из буџета потрошено 400 милиона евра на Железару у Смедереву да би је предали Кинезима, а у исто време смањиване су плате и пензије, а затим се обратио онима који још увек нису изашли на улицу.

– Колико вам пута треба да вам Вучић обећа да ће вам повећати плате и пензије, а да вам их онда скине да бисте подигли гузицу и изашли на улицу – рекао је Трифуновић.

Потпредседница Странке слободе и павде Мариника Тепић је обавестила је синоћ шумадијску и српску јавност да „150 људи сваког дана побегне из Србије, а сада треба неко да нас убеди да се бори за будућност наше деце“.

– Кажу да је бојкот бег са мегдана. Није тачно, бојкот је данас питање части. Бојкот значи рећи не лажима, рећи не фарси. Дајем вам реч, нећемо стати – рекла је Мариника Тепић из Странке слободе и правде.

Нови протест Крагујевчана против режима Александра Вучића и предстојећих “лажних и унапред покрадених избора” заказан за суботу, 22. фебруар, када ће, поново, како је најављено бити организована шетња улицама у центру града.