Прочитај ми чланак

СЕНЗАЦИЈА ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ: Мило Ђукановић није законити председник

0

Бивши кандидат за првог човека државе тврди да изборна комисија није имала кворум приликом проглашења председника

Активни учесник у политичком животу Црне Горе, бивши кандидат за председника државе, Василије Миличковић из Подгорице, тврди да је председник Црне Горе Мило Ђукановић на тој функцији – незаконито!

Мило Ђукановић (Фото: nspm)

Он за то оптужује Уставни суд Црне Горе који се „прочуо“ по низу скандала чији списак постаје ових дана све дужи…

– Двојица судија Уставног суда Миодраг Иличковић и Милорад Гогић кроз издвојено мишљење непристрасно су утврдили чињенице – необориве и лако доказиву истину да Државна изборна комисија није имала кворум за проглашење Мила Ђукановића за председника Црне Горе – каже Василије.

У писму упућеном премијеру Здравку Кривокапићу он наводи да „већину у ДИК-у контролише Ђукановић, па ће они ако је потребно да тврде да су 2+2 =5“!

– Међутим, кад уложите жалбу Уставном суду у којем седи четворо судија које је Мило инсталирао, потврдиће одлуку ДИК-а, с тим што ће двојица судија Иличковић и Гогић издвојити мишљење да су 2+2=4 као у мом случају, али коначна пресуда Уставног суда је да 2+2 није 4 већ 5. То је владавина права у Ђукановићевој Црној Гори, то се константно дешава и такве се пресуде штампају из Ђукановићевог суда. То је уједно доказ да су ДИК и судије Уставног суда – Мило Ђукановић. Тврдим да је бесмислено њима се обраћати и њихове одлуке разматрати и прихватати то су чињенице које се лако доказују. То значи да је Мило Ђукановић лажни председник Црне Горе, да је нелегални и нелегитимни председник државе и да га тако треба третирати – каже Миличковић.

Он наглашава да се Ђукановић и Уставни суд понашају бахато па се чуду начудити не може да правници и министар правде Лепосавић немају ваљани правни одговор на насиље ДПС-ове већине у ДИК-у и Уставном суду и на нелегитимног председника Црне Горе.

– Господине Кривокапићу, сигуран сам да постоји адекватан правни одговор овом насиљу ДПС-а. У сваком случају хитни референдум да се именовања судија, тужилаца, судског савета и доношење свих закона простом већином (измене амандмана 4) је лагани излазак из ове блокаде, јер не постоје стотине милиона евра да приволите 10 Милових посланика да досегнете 2/3 или 3/5 већину у Скупштини Црне Горе. Кохабитација са Ђукановићем је најгоре могуће решење погубно за Црну Гору – тврди Миличковић попут многих посланика у Скупштини Црне Горе, који о томе гласно говоре, баш као и грађани који су их довели у скупштинске фотеље…