Прочитај ми чланак

Шеф СНС ботова у Србији Гашићев специјални саветник за медије

0

Како се приближе избори, тако се и додатно активирају ботови Српске напредне странке, задужени да глорификују напредњаке, али и да пишу исте, излизане оптужбе на рачун политичких противника. И свима њима, незванично, шеф је Симо Чулић, иначе специјални саветник за медије министра унутрашњих послова Братислава Гашића.

Чулић је раније био члан кабинета председника Томислава Николића и, како се могло чути, његова десна рука. Потом је постао специјални саветник за медије Братислава Гашића, док је он био шеф Безбедносно информативне агенције, да би рокадом Гашића и Вулина, добио функцију у Министарству унутрашњих послова.

Овај бивши конобар сада обавља две паралелне функције, ону званичну – специјалног саветника за медије министра унутрашњих послова, и незваничну – шефује свим ботовима Српске напредне странке, којих, према проценама, има између 13.000 и 15.000. Важно је напоменути да сви они раде у државним институцијама и примају плате и као ботови од пара државних обвезника.

Како се може чути, службене просторије се налазе у Париској улици у Београду и сваки глас пролази управо кроз ову просторију. Иначе, Гашић странци доноси између 80.000 и 90.000 гласова за изборе.

Напоменимо и то, пре извесног времена, табеларно је приказиван списак свих СНС ботова у целој Србији, који ботују за странку што на друштвеним мрежама, што на порталима, где, као што смо и навели, остављају коментаре сличне садржине.