Прочитај ми чланак

САВО: Вучић дао Клинтону милионе, с Динкићем пере паре, ко о чему Вучић о поштењу!

0

Саво Манојловић одговорио је на мрежи X на Вучићево синоћно спомињање покрета Крени-Промени на конференцији за медије у Председништву Србије.

“Ко о чему Вучић о парама и поштењу. Прву ствар коју је урадио када је дошао на власт дао је Клинтоновима за кампању два милиона долара. У власти је и сада прави заједничку странку са Ивицом Дачићем, који је био министар полиције када је полиција претукла до смрти Ранка Панића и Расимом Љајићем који је водио сарадњу са Хагом. А за просечну плату у време бивше власти нека пита Млађана Динкића који му води канцеларију за прање пара са Арапима“, написао је директор кампања „Крени-Промени“ Саво Манојловић на друштвеној мрежи „X“.

Председник Србије је вечерас одговарајући на питање новинара шта мисли о тврдњи „Крени – Промени“ да Вучић манипулише истраживањима о повратку младих кренуо је да спомиње ствари из политичке историје које су се дешавале док овај Покрет није ни постојао, а представници покрета у то време били су деца, навели су из Покрета.

Покрет „Крени – Промени“ оценио је да се из истраживања на које се Вучић позива јасно да су кључни разлози одласка младих из Србије недостатак владавине права и лоша економска ситуација, додајући да председник државе Александар Вучић манипулише подацима о проценту оних који планирају да се врате у земљу.

Тај покрет је у саопштењу навео да је реаговао поводом изјаве Вучића да више од 81 одсто младих планира повратак у Србију.

Како се додаје, „реч о манипулисању подацима и њиховом приказивању ван контекста“.

У самом истраживању се јасно види да су кључни разлози одласка младих недостатак владавине права и лоша економска ситуација, истичу.

Како наводе, половина младих који планирају повратак жели плату од минимум 166.000 динара, „а сваки пети је навео плату већу од три просечне зараде, односно више од 249.000 динара месечно“.