Прочитај ми чланак

Саво Штрбац: Јосиповић је већи националиста од Туђмана и Месића

0

Директор Документационо-информативног центра „Веритас” Саво Штрбац сматра да је хрватски председник Иво Јосиповић тврдњом да је у акцији „Олуја” погинуло око 200 до 300 Срба показао да је острашћенији националиста него његови претходници Фрањо Туђман и Стјепан Месић.

Јосиповић као председник државе и коаутор тужбе Хрватске за геноцид против Србије, преноси речи Штрпца агенција Срна, „морао би о томе да зна мало боље”.

„Да подсетим Јосиповића да су према подацима Веритаса, који су ушли и у контратужбу Србије против Хрватске за геноцид, на списку 1.922 жртве Олује, од којих су 62 одсто цивили, а више од половине старији од 60 година”, прецизирао је Штрбац.

Председника Хрватске је подсетио и да је до сада око 800 посмртних остатака жртава „Олује” ексхумирано и истакао да су на свим ексхумацијама присуствовали и представници Међународне комисије за нестала лица и представници Комисије за нестала лица Србије.

Према подацима Веритаса, додао је, има још око 400 регистрованих гробних места која чекају ексхумацију и нагласио да се све одвија пред очима српских посматрача и о томе се обавештава јавност.

 

(Танјуг)